Europa i Svijet
Još jedan zadarski bek pronašao klub za novu sezonu

Još jedan zadarski bek pronašao klub za novu sezonu

Autor: Teo Cilar

Nakon Lovre Bašića i Ivan Mikulić vrlo rano riješio pitanje kluba za novu sezonu.

Nakon što je pružao vrlo dobre partije u Njemačkoj prošle sezone koja je bila prekinuta zbog Korona virusa, zadarski razigravač Ivan Mikulić i sljedeće sezone ostaje u momčadi Wiha Panthers Schwenningena, prenosi službena Facebook stranica kluba.

Momčad 2. Basketball Bundeslige PRO A vrlo je zadovoljna Ivanovim igrama u prošloj sezoni, a kako je i Ivan bio jako zadovoljan uvjetima u klubu, problema oko produžetka suradnje na još godinu dana, nije bilo! Mikulić je u Schwenningen došao u zimi 2019. godine na zahtjev trenera Alena Velčića koji nije krio zadovoljstvo što će iskusnog zadarskog beka imati u momčadi i sljedeće sezone. 

- Ivan je igrač koji koji poznaje našu filozofiju i stil igre i kao iskusni profesionalac zna što je važno. Njegova vrijednost ovoj momčadi ne može se pročitati iz statistike. Prošle je sezone došao u teškoj fazi u naš klub i odmah nam je pomogao svojim radnim navikama i borbenošću, rekao je trener Velčić. 

Tako je nakon Lovre Bašića, Mikulić već drugi zadarski bek koji je vrlo rano, već u svibnju našao klub za novu sezonu što i nije baš uobičajeno, ali je i dokaz koliko su ih klubovi za koje su potpisali silno željeli imati u sastavu. Na Facebook profilu Ivana Mikulića naišli smo na zajedničku sliku s Bašićem iz jednog zadarskog lokala gdje su popili kavu, a možda i proslavili nove angažmane te jedan drugom zaželjeli dobre sezone.