Hrvatska
Još jedna sjajna utakmica Tonija Perkovića, Split slavio u Gorici

Još jedna sjajna utakmica Tonija Perkovića, Split slavio u Gorici

Autor: KK Gorica

Perković je zabio 29 poena.

Zanimljiva i borbena utakmica za trenutno 3. mjesto na ljestvici odigrala se u Velikoj Gorici. Goričanima je pripala 1. četvrtina, a Splićanima sve ostalo.

Gorica je bolje ušla u susret i zakucavanjem Ivana Papca završava blietzkrieg  za 10:2 nakon čega Ivica Skelin poziva minutu odmora. Splićani tada dižu tempo, a Darko Bajo je u tim trenucima nezaustavljiv i atraktivnim alley oop zakucavanjem poništava prednost domaćih te je na semaforu 12:12. Kapusta uzvraća tricom pa igrači Josipa Sesara prvu četvrtinu ipak dobivaju 21:16.

Drugu četvrtinu otvara Bruno Rebić s 5 poena i rezultat je opet izjednačen. Nakon toga Toni Perković i Tomislav Gabrić odvode goste do najvećih +9 u 1. poluvremenu (31:40).

Lovro Mazalin veže 5 poena u nizu za 40:45, a Bajo zatvara poluvrijeme poenima u zadnjoj sekundi za 40:48 i lijepu zalihu Splićana na velikom odmoru.

Drugo poluvrijeme Ivan Majcunić otvara tricom, Ante Gospić i Lovro Mazalin stavljaju nekoliko lakih poena kroz brze kontre i Gorica stiže do svojeg zadnjeg vodstva na utakmici 57:56. I tada kao da igračima Josipa Sesara ponestaje goriva. Mateo Kedžo devastira obranu domaćih svojim pogocima iz okreta, a Perković tricom vraća prednost Splitu na 60:67. U zadnjoj dionici Perković tricama drži Goricu na sigurnom odstojanju, a Kedžo donosi najveću prednost od 10 poena (67:77) uoči završnice. Ante Mašić i Borna Kapusta tricama vraćaju nadu domaćih u preokret i smanjuju na samo 4 poena razlike (73:77). Na minutu i pol do kraja Mašić ubacuje oba slobodna bacanja za samo -2, ali već u sljedećem napadu Perković je još jednom precizan s perimetra i uzalud su bili daljnji pokušaji Goričana da u još jednoj neizvjesnoj završnici dođu do bodova. Zaslužena pobjeda Splita 81:87 zahvaljujući ipak većoj uloženoj energiji i volji za pobjedom.

Gorica nije razočarala, ali bez ozlijeđenog Marka Petrovića i Papca koji se ozlijedio još u 1. poluvremenu te s novopridošlim Antom Gospićem koji se tek uhodava danas nije mogla do bodova protiv raspoloženog Splita i još raspoloženijeg  Toni Perkovića.

Kod Gorice je 9 igrača  participiralo s dvocifrenim brojem minuta, a najefikasniji su bili Lovro Mazalin i Ivan Majcunić s 13 poena. Oni su bili i najbolji skakači svoje ekipe s 8 odnosno 6 skokova. Borna Kapusta je stavio 10 poena uz 5 asistencija i 4 skoka, a 10 poena ugradio je i Ante Mašić.

Splićane je predvodio Toni Perković s 29 poena, 4 skoka i 4 asistencije, a Stipe Kedžo i Tomislav Gabrić ubacili su po 12 poena. Dvocifrni su bili i Pavle Marčinković s 11 koševa te Darko Bajo s 10 poena.

____________________________________________________________________________

KOMPLETNA STATISTIKA