Hrvatska
Još jedna uvjerljiva pobjeda juniorki protiv Bugarske

Još jedna uvjerljiva pobjeda juniorki protiv Bugarske

Autor: Branko Tabak Photo: HKS

A sada Češka

Ženska juniorska reprezentacija Hrvatske ostvarila je i drugu uvjerljivu pobjedu u dva dana protiv vršnjakinja iz Bugarske u sklopu Pripremna za Europsko prvenstvo B divizije.

Hrvatska je u Otočcu slavila 73:47.

‘U drugoj utakmici s Bugarskom ponovno smo ostvarili pobjedu, iako su se protivnice pokazale u nešto boljem svijetlu nego jučer. Početak utakmice protekao je u izjednačenoj borbi. Nakon prve četvrtine vodili smo sa samo dva razlike. Druga utakmica unutar 14 sati donijela je razumljivo nešto manje obrambene energije, pa je i period do stvaranja razlike trajao dulje. Utakmicu smo prelomili u 3. četvrtini te u 4. stvorili konačnih tridesetak razlike0, rekao je nakon susreta trener U18 ženske juniorske reprezentacije Dean Nemac. 

Europsko prvenstvo će se održati u Bugarskoj od 30. srpnja do 7. kolovoza

Iz Otočca juniorke sele u Đurđevac gdje u dvije prijateljske utakmice 16. i 17. srpnja dočekuje Češku. Posljednje se pripremne utakmice igraju u gostima kod Slovenije 24. i 25. srpnja.

Europsko prvenstvo će se održati u Bugarskoj od 30. srpnja do 7. kolovoza, a Hrvatska je svrstana u skupinu skupinu A s Luksemburgom, Sjevernom Makedonijom, Portugalom i Velikom Britanijom.