Hrvatska
Još jedno novo ime u Škljevu: Mjesto nam je iza Zadra, Cibone, Splita i Gorice

Još jedno novo ime u Škljevu: Mjesto nam je iza Zadra, Cibone, Splita i Gorice

Autor: Duje Jurić

S 28 godina bit će najiskusniji igrač Zelenih.

Prvog dana priprema košarkaški klub Adria Oil Škrljevo kompletirao je ekipu za sezonu 2020./2021. U redove Zelenih došao je krilni igrač Jure Gunjina, 28-godišnjak, rođen 1992. u Zagrebu, visok 202 centimetra, koji je postao najstariji košarkaš ekipe sa Škrljeva. 

Karijeru je započeo u kadetima Zagreba, nastavio u juniorima Cedevite, a potom se otisnuo u SAD gdje je igrao za college na Floridi i u Indiani. Bogata mu  je inozemna karijera: druga Španjolska liga, Engleska, Island, Kosovo, te ovo proljeće u Zrinjskom iz Mostara. Još je kratko igrao i u Boscu.

- Ovo mi je prvi puta da sam najstariji igrač u ekipi. To mi se još nije dogodilo. O mom klubu sve znam. Kolege sa kojim sa pričao su mi rekli da je to zdrava sredina, te da se isplati doći igrati za Adria Oil Škrljevo, jer su odnosi zdravi.

Što može tvoj novi klub u narednoj sezoni?

- Ekipa je mlada, ali tu ima dobrih košarkaša. Kapetan Josip Barnjak je odličan igrač. Igrao sam protiv Adnana Arslanagića u BiH Premijer ligi. Odličan play koji može puno napraviti u Škrljevu. Tu je i Vrgoč. Smatram da nam je mjesto odmah iz Zadra, Cibone, Splita i Gorice., dakako ukoliko se sačuvamo ozljeda. Što  se tiče Alpe Adria Cupa tu možemo iznenaditi svakoga. Klub je u posljednje dvije sezone dobro igrao tu ligu i zato sam  došao da se pokažem i u okolnim državama.

Gunjina će se suigračima pridružiti već večeras na prvom treningu na kojem trener Damir Rajković očekuje gotovo sve igrače osim Arslanagića i Roberstona.