Hrvatska
Josip Sobin je novi igrač Cedevite Junior

Josip Sobin je novi igrač Cedevite Junior

Svi se ozbiljno pojačavaju

Josip Sobin (205 cm, centar) danas je postao najnovije pojačanje Cedevite Junior. Iskusni hrvatski internacionalac potpisao je ugovor na godinu dana čime roster za nadolazeću sezonu poprima završne konture. Ovaj karakterni Splićanin ne donosi sa sobom samo iskustvo igranja na visokoj europskoj razini već i svoj prepoznatljivi ratnički pristup te će zasigurno biti inspiracija za cijelu momčad.

"Drago mi je da smo dolaskom Sobina kompletirali visoku liniju, on je igrač koji nam osim kvalitete donosi i neophodno iskustvo s obzirom na mlađe igrače koje imamo u ekipi. Ostaje nam kompletirati bekovske pozicije a isto kao i s prethodnim novopridošlicama želimo da novi igrač donosi ekstra kvalitetu našem rosteru" - prva je reakcija trenera Repeše.

Rođen 31. kolovoza 1989. godine u Splitu, Sobin je prošao sve selekcije Košarkaškog Kluba Split a posljednje je nastupao za varšavsku Legiju u Poljskoj. Osim centarske, pokriva i poziciju krilnog centra. U bogatoj karijeri nastupao je još za Trogir, Zadar, Fuenlabradu, Anwil Włocławek, Vanoli Cremonu, Stal Ostrów Wielkopolski i MKS Dąbrowa Górnicza.

Direktor Kluba, Tomislav Zebić po završetku pregovora je izjavio: "Josip Sobin je sve ono čemu stremimo kod igrača čija je zadaća, osim da nas pojačaju na pozicijama na kojima smo najtanji, biti uzor i primjer mladim igračima. Strast, karakter i nepokolebljiva predanost čine ga izvanrednim dodatkom našem Klubu. Vjerujemo da će njegova prisutnost motivirati naše mlađe igrače da rastu i razvijaju se uz njega. S nestrpljenjem očekujemo njegovu ulogu u našoj momčadi i vjerujemo da će zajedno s njim stasati i ova naša generacija talentiranih košarkaša."

Foto: FIBA