Hrvatska
Josip Vranković pojasnio situaciju oko paralelnog vođenja kluba i reprezentacije: Nije prvi puta, moramo poštovati zatečeno stanje

Josip Vranković pojasnio situaciju oko paralelnog vođenja kluba i reprezentacije: Nije prvi puta, moramo poštovati zatečeno stanje

HKS na određeni način izašao u susret i Zadru

U zagrebačkom hotelu Aristos danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi izbornik reprezentacije Hrvatske - Damir Mulaomerović.

Na konferenciji su bili prisutni i time izborniku izrazili svoju podršku i predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković, dopredsjednik Nikola Rukavina i glavni tajnik Josip Vranković.

"Čestitam izborniku Damiru Mulaomeroviću i zahvaljujem mu se s obzirom da nije baš sjajna situacija u rezultatskom smislu. Međutim, poznavajući Damira, ne samo kao igrača, nego kao i čovjeka, poznavajući njegov karakter, smatram da će dati sve od sebe da napravi dobar posao i dobar rezultat", rekao je u uvodnoj riječi predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Dopredsjednik HKS-a Nikola Rukavina je, kao i predsjednik, čestitao izborniku: "Zaželio bih Damiru i cijelom Savezu uspjeh u narednom periodu te se nadam da ćemo košarku ponovno vratiti na neke uspješnije staze. Damire, čestitam i želim puno uspjeha!"

Čestitkama se pridružio i glavni tajnik Josip Vranković: "Iskoristio bih priliku da i ja Damiru čestitam na novoj funkciji i to u ovom zahtjevnom trenutku. Istovremeno bih razjasnio i par tehničkih detalja. Kao što je poznato, Savez je uvijek inzistirao na tome da ima profesionalca u svojim redovima s obzirom na sve okolnosti, no u ovom smo trenutku morali poštovati i zatečeno stanje. Tako će Damir u jednom kontinuitetu nastaviti obnašati posao trenera Cedevite Junior istovremeno s izborničkom funkcijom. Nije to prvi put - i prošle je godine, kada je Zadar bio u specifičnoj situaciji bilo razumijevanja te je HKS na određeni način izašao u susret Zadru, a ovom prilikom je situacija išla u obrnutom smjeru.