Hrvatska
VIDEO: Joso Škara - Michael Jordan Crohoops lige

VIDEO: Joso Škara - Michael Jordan Crohoops lige

Građevinar u prosjeku 'ugradi' 41,7 poena, ponekad i blizu 60!!!

Dosadašnji tijek doigravanja CroHoops Division I sjajnim je partijama obilježio branič #1 Građevinskog fakulteta Joso Škara koji je trenutno na prosjeku od 41.7 poena te bi ga samo čudo moglo odvojiti od titule najkorisnijeg igrača doigravanja, s obzirom da već ima nedostižnu valorizacijsku razliku.

Škara je krajem regularne sezone a pogotovo u doigravanju podigao razinu svoje igre na nove visine!

Nakon što je aktualnim prvacima Jankomiru neviđenom lakoćom ubacio jordanovskih 58 poena (!) zaradio je nadimak Michael Jordan CroHoops lige


Isti je opravdao već na prvoj utakmici finalne serije s Optikom Sokol Stenjevec u kojoj je unatoč budnoj paski obrane ubacio samo poen manje - 57 poena!

Tako je nezaustavljivi virtuoz svojim najrecentnijim postignućima došao na sam vrh all-time liste rekordera lige!!! 

Pod liderskim vodstvom Škare, te uz redovite doprinose svih startera, kapetana Filipa Kalinića, Luke Žilića, Ivana Atelja i Ivana Piasevolia, prvoplasirani sastav regularne sezone Građevinski fakultet (19-3) na putu do svoje prve CroHoops finalne serije ikad eliminirao je sa 2:1 'mlade lavove' Rude Boyse a potom i sa, mnogima gotovo nevjerojatnih, 2:0 u seriji i dvostruke aktuelne prvake Jankomir Transformerse.

Posebno dramatičnu drugu utakmicu polufinalne serije sa Jankomirom (91:90) zaključio je memorabilnim košem od table u posljednjoj desetinki sekunde centar Građevine Ante Radulović na asistenciju Luke Klarića, kojem je loptu na krilu dostavio u tim trenucima utrojeni Joso Škara!


S druge strane, #2 Optika Sokol Stenjevec je nakon predsezonskog osvježivanja cjelokupnog rostera opravdala predsezonska očekivanja, te u prvom krugu eliminirala trostruke osvajače naslova prvaka Savica City (2:0), a potom i najenergičniju ekipu lige Dubravu Yellow Hill, također sa 2:0 u seriji. Igru Stenjevčana nosi sjajni kreativni trolist rutinera - Matija Markočić, Franko Dugandžić i Luka Župan - koji je u prvoj utakmici finalne serije ubacio nevjerojatnih 80 od ukupno 107 poena Stenjevčana!

Ovosezonska finalna serija CroHoops Division I, koja se igra na ukupno dvije pobjede, otvorena je inicijalnom pobjedom Građevinskog fakulteta 115:107, za 1:0 u seriji. Druga utakmice serije na rasporedu je u nedjelju 26.5. od 16h u Boćarskom domu, a 'Građevinari' u rukama imaju meč loptu.


Uzbuđenja ne nedostaje niti u CroHoops Division II gdje su trenutno u tijeku uzbudljive polufinalne serije #1 Antitalenti vs. #5 Microclima Legionari (1:0) i #2 HAKK Mladost vs. #3 SKK Šibenik (1:1). Vrijedi napomenuti da obje ekipe finalista imaju osiguran direktan plasman u iduću sezonu Division I.

Više informacija o atraktivnom i dinamičnom natjecanju možete doznati na www.crohoops.com