Hrvatska
Jovanović nakon pobjede Cibone protiv Furnira: Imamo puno stvari za ispraviti

Jovanović nakon pobjede Cibone protiv Furnira: Imamo puno stvari za ispraviti

Prkačin trice gađao 5/5.

U 21.kolu HT Premijer lige Cibona je slavila u Dubravi 100:84 i upisala treću pobjedu u četiri dana. Vukovi su s prve četiri ubačene trice (Nakić 2) otvorili utakmicu s prednošću 12:5. Furnir je prijetio do 13.minute (31:35) kada je uslijedila serija Cibone 16:0 za 51:31. Nezadrživ za Dubravaše je bio Darko Planinić. Do odmora je Furnir preko Luke Pandurića i Frana Vujića smanjio (39:51), a u nastavku se razigrao Roko Prkačin koji je uz Planinića i Scotta Reynoldsa predvodio Cibose. Najvećih +25 (73:48) gosti su imali nakon trice Prkačina u 27.minuti.

Prkačin je utakmicu završio s 19 poena (trice 5/5). Planinić je dodao 18, Reynolds 12, a Toni Nakić 11. Kod Furnira koji je imao 27 izgubljenih lopti Tramaine Isabell je ubacio 19 uz 9 asista. Pandurić je dodao 12, Ivan Tvrtko Majić 11.

Obje momčadi sada se okreću polufinalu Kupa Krešimira Ćosića. Furnir u srijedu gostuje u Splitu, a Cibona u Zadru.

”Važna nam je svaka utakmica i svaka pobjeda. Čestitam igračima, ali mi imamo puno stvari za ispraviti. Mi smo kvalitetnija momčad i ta kvaliteta je presudila. Ovo nam je bila treća utakmica i nije se bilo lako pripremiti i biti s energijom.” - kazao je trener Cibone Vladimir Jovanović.

"Cibona je kvalitetnija i skuplja momčad i naravno zasluženo je pobijedila. Mi smo pokušali uzimati neke svjesne rizike kao na primjer puštati šut Prkačinu. Drago mi je radi naše ekipe da je to ispoštivala i drago mi je radi Prkačina da je pogodio i šutirao trice 5/5. Neka samo tako nastavi u karijeri i daleko će dogurati. Jednostavno morali smo uzimati neke rizike jer ne možemo sve braniti.  Cibona je nivo više od nas. Da nismo imali 27 izgubljenih lopti mislim da bi bili puno konkurentniji.” - kazao je Jeronimo Šarin, trener Furnira.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore