Hrvatska
Regija
Jovanović nakon poraza od Zvezde: Cibona je veliki europski brend, imamo ekstremno talentiranu ekipu

Jovanović nakon poraza od Zvezde: Cibona je veliki europski brend, imamo ekstremno talentiranu ekipu

U domaćim okvirima cljevi su najviši.

U nadoknadi zaostale utakmice 14. kola ABA lige Cibona je u Beogradu izgubila od Crvene zvezde mts rezultatom 85-63.

Zvezda je bolje otvorila utakmicu i samo u prvoj četvrtini zabila 6 trica (21-10). Cibona se u drugoj četvrtini uspjela adaptirati i preko trica Marića i Novačića smanjila na 4 poena zaostatka (27-23), na što je Zvezda uzvratila serijom 8:0 i na odmor se otišlo s dvocifrenom razlikom (41-28). U nastavku su Beograđani održavali rezultat, a u Ciboninim redovima su abaligašku ‘premijeru’ imali Lukša Buljević i junior Vito Vujović. Lukša se sa 6 poena i upisao u strijelce.

Cibonu je s double-double učinkom predvodio kapetan Roko Prkačin s 13 poena i 10 skokova, a Igor Marić je dodao 12 (4 trice). Zvezdu je s 25 poena (7 trica) predvodio Loyd.

Vladimir Jovanović:

Crvena zvezda svaku utakmicu igra ozbiljno, ne biraju utakmice, što se vidjelo i po minutaži njihovih nositelja igre. Igrali su čvrsto i uz to imali odličnu šutersku utakmicu. Mi smo mlada ekipa koja je u subotu odigrala na jednu loptu s Budućnosti i danas nismo imali snage da se suprotstavimo Zvezdi, mada je bilo dionica s kojima sam zadovoljan. Ovo je izuzetno mlada ekipa kojoj je, kako sam im i rekao nakon utakmice, svaka utakmica škola i kroz takve utakmice raste i danas su imali jednu dobru školu protiv jedne odlične ekipe.

Kako su vas dočekali u Zagrebu, odluka da pređete u Cibonu je izazvala veliku pažnju u regiji…

Odluka je bila čisto košarkaška i primljen sam izvanredno. Cibona je veliki europski brend, imamo mladu i ekstremno talentiranu ekipu, ali će biti potrebno i vrijeme da vratimo Cibonu tamo gdje pripada. Ciljevi su najviši u domaćim okvirima, a u ABA ligi idemo utakmicu po utakmicu i već se okrećemo sljedećoj koja nas čeka u petak.

CRVENA ZVEZDA MTS – CIBONA 85-63 (21-10, 20-18, 16-12, 28-23)

KOMPLETNA STATISTIKA

Vukovi se okreću utakmici s FMP-om koja se igra u petak u 18.00 sati.