Hrvatska
Regija
Jovanović se 'pravio slijep' na provokacije svojih igrača i napustio konferenciju za medije u Zadru

Jovanović se 'pravio slijep' na provokacije svojih igrača i napustio konferenciju za medije u Zadru

Autor: Paulo Sarić

Iako je njegova momčad odigrala vrlo dobru utakmicu, gostujućem treneru nisu dobro sjela pitanja o ponašanju njegovih igrača tijekom utakmice protiv Zadra.

FMP je u Donatov grad došao nakon četiri uzastopna poraza i izmučen ozljedama nekolicine bitnih igrača, no igra koju su sinoć pokazali košarkaši Vladimira Jovanovića nije ukazivala ni na kakve probleme u redovima Beograđana. Agresivna igra na obje strane terena, kontrola skoka i mnoštvo napadačkih kretnji bili su dovoljni za pobjedu nad Zadrom. Drugu ovosezonsku, čime su Železničani napravili veliki korak naprijed pred nastavak sezone.

- Čestitam svojim momcima na važnoj pobjedi. Iz više razloga. Jedan od njih je izlazak iz negativne serije. Nikome nije ugodno ni trenirati kada se poveže nekoliko poraza i zato nam je ovaj susret bio posebno bitan. Na ovako vrućem terenu… Utakmica možda i nije bila pretjerano kvalitetna, griješilo se na obje strane, ali bilo je dosta nervoze jer je pobjeda puno značila objema ekipama – izjavio je nakon jučerašnjeg dvoboja gostujući trener i nastavio - čestitam ekipi Zadra na borbi i energiji koju su uložili. Želim im sreću u nastavku, a mi smo pokazali da se i s gostovanja možemo vratiti s pobjedom i ovo nam treba biti vjetar u leđa da treniramo još bolje i da budemo bolji u sljedećim utakmicama.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Osim dobre igre gostiju čijim su napadima dirigirali Stefan Pot i Matic Rebec pozornost je privukla i situacija sa samog kraja susreta kada su gostujući igrači 36 sekundi prije kraja krenuli emotivno slaviti izvjesnu pobjedu što je iziritiralo dio zadarskih navijača koji su burno reagirali i zasuli klupu FMP-a raznim predmetima radi čega je došlo i do kratkog prekida.

- Iskreno ću vam reći, ne znam što se dogodilo. Neki su pojedinci ubacili neke predmete, ali to zaista nije nešto što je utjecalo na cijelu utakmicu. Mislim da bi bilo pogrešno da taj moment pokvari sve. Atmosfera je bila odlična. Ja osobno volim igrati pred puno ljudi i pred bučnom i glasnom publikom kakva je zadarska. Takve stvari se događaju – pomirljivim je tonom krenuo 34-godišnji stručnjak.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Iako toj situaciji ne treba pridavati disproporcionalno veći značaj negoli je imala, ne treba se ni praviti slijep i ne spomenuti da su gostujući igrači u nekoliko navrata svojim gestama upućenim zadarskoj publici utjecali na njihovu reakciju. No gostujući trener to nije vidio. Ili nije želio vidjeti…

- Ne, zaista nisam vidio. Ne znam zašto tako komunicirate sa mnom, mogli ste pronaći ljepši način da mi se obratite. Ali dobro, to je vaša kultura. Što se mene tiče, završio sam konferenciju za novinare – izjavio je iznervirani Jovanović i napustio Višnjik.