Hrvatska
Jovanović seniorima priključio Buljevića, debitirat će u Osijeku

Jovanović seniorima priključio Buljevića, debitirat će u Osijeku

Cinonino dvostruko gostovanje.

Za vikend će košarkaši Cibone povezati dva gostovanja. Subota u 19.00 sati je termin dvoboja protiv Partizana u Beogradu, odakle će odmah nastaviti za Osijek jer u nedjelju u 17.00 sati slijedi susret sa Brokerima.

U ‘Premijerki’ nas očekuje nastup dva nova igrača. Naime, Cibona je s posudbe iz Dubrave povukla 19-godišnjeg Lukšu Buljevića koji nastupa i za Cibonine juniore, a sad ga očekuje i seniorski debi. Osim njega, očekuje se i debi novopridošlog Jakova Mustapića.

Gostovanja je prvo prokomentirao trener Vladimir Jovanović.

Krećemo na kratku turneju gdje prvo igramo abaligašku utakmicu Partizanom pa odmah sutradan protiv Osijeka u gostima. Dvije zahtjevne i nezgodne utakmice. Nama je svaka važna, spremamo se dobro i nadam se da ćemo pored svih problema koje trenutno imamo napraviti sve da odigramo dobru utakmicu i nadamo se naravno najpovoljnijem ishodu.

U nedjelju se priključuju Buljević i Mustapić…

Buljević je jedan od talentiranih mladih igrača iz sistema mlađih kategorija Cibone. Drago nam je što smo ga vratili. On dobro trenira, dobro se ponaša i nemamo zamjerke na njega. Sigurno da će nam obojica u ovoj skraćenoj rotaciji biti od velike pomoći, ne samo da kvalitetno odradimo trening, nego da nam i na utakmici daju što mogu. Imaju kvalitetu da nam pomognu.

Koliko ćete ih koristiti protiv Osijeka?

To ćemo još vidjeti, koliko to bude potrebno.

Gostovanje je najavio i kapetan Roko Prkačin.

Očekuju nas dvije teške utakmice. Partizan je kvalitetna ekipa i neće biti lako. Iskreno mislim da imamo šanse za pobjedu jer nijedna ekipa nije nepobjediva. Oni su izgubili od Zadra i Trenta i bit će ‘nabrijani’, ali i mi smo također baš ‘nabrijani’ jer se nismo baš pokazali u ove dvije utakmice protiv Splita i želimo to ispraviti. Zatim nam slijedi gostovanje kod Osijeka koje ćemo odraditi s punim angažmanom kako bi u treći krug krenuli s dobrim startom. – izjavio je mladi kapetan.

Prijenos utakmice s Partizanom će biti na Areni Sport, a s Osijekom na HKS TV-u.