Hrvatska
Jr. NBA – Zadar: Raptorsi osvojili Atlantsku diviziju!

Jr. NBA – Zadar: Raptorsi osvojili Atlantsku diviziju!

Autor: KSZŽ Photo: KSZŽ

Veselo je bilo u Zadru

U Zadru se 07. svibnja odigrao prvi turnir Jr. NBA lige u Hrvatskoj na kojem su županijske osnovne škole (do 4. razreda) nastupile kao ekipe Atlantske divizije NBA lige: Philadelphia 76ers (OŠ Sveti Filip i Jakov), Boston Celtics (OŠ Sukošan), Brooklyn Nets (OŠ Vladimir Nazor Škabrnja), New York Knicks i Toronto Raptors (OŠ Šimuna Kožičića Benje).

Najbolja ekipa bila je Toronto Raptors pod vodstvom trenerice Zadra Marije Mazije, a u susretu za prvo mjesto bolji su bili od ekipe Philadelphia 76ersa koju su vodili Lovre Mikas te prvotimac Opus Puntamike Dominik Zelanto.

Treće mjesto zauzeli su Boston Celticsi kojima su na čelu bili osvajač ABA lige Ivo Pavić te Stipe Bičić, dok su četvrto mjesto zauzeli New York Knicksi pod vodstvom Marina Pijace. Nešto malo manje sreće imali su najmlađi članovi turnira ekipa Brooklyn Netsa pod vodstvom Bože Škare.

Veliku fotogaleriju Jr. NBA lige u Zadru možete pogledati na poveznici!

Hvalevrijedan projekt HKS-a i NBA lige prošao je sjajno, povratne informacije roditelja, sudionika, voditelja, profesora i ravnatelja su sjajne i drago nam je da je u ovome sudjelovao i naš županijski savez. Najbitnije od svega je da su djeca uživala te da se košarka na sve načine pokušava približiti djeci kako bi se košarka popularizirala te kako bi konačno krenuli ka košarkaškom vrhu! Nastavimo li ovim putem te uz ovakve projekte uskoro bi na terenima mogli gledati neku novu djecu. Djecu koja će nas jednog dana, nadamo se, u dresu reprezentacija činiti ponosnima!

Tajnik Košarkaškog saveza Zadarske županije Tomislav Kabić osobno se zahvaljuje svim ekipama, školama, profesorima i ravnateljima na odazivu i na kvalitetnoj zajedničkoj suradnji, a zahvaljuje se i ŠRC Višnjik na odrađenom poslu i pomoći kako bi se turnir neometano mogao odigrati.

Rezultati:

Utakmica br. 1 | Boston Celtics – Philadelphia 76ers 18:23

Utakmica br. 2 | New York Knicks – Brooklyn Nets 26:1

Utakmica br. 3 | Toronto Raptors – Boston Celtics 30:17

Utakmica br. 4 | Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets 43:6

Utakmica br. 5 | New York Knicks – Toronto Raptors 6:29

Utakmica br. 6 | Brooklyn Nets – Boston Celtics 6:33

Utakmica br. 7 | New York Knicks – Philadelphia 76ers 19:23

Utakmica br. 8 | Toronto Raptors – Brooklyn Nets 44:10

Utakmica br. 9 | Boston Celtics – New York Knicks 18:10

Utakmica br. 10 | Philadelphia 76ers – Toronto Raptors 12:23