Hrvatska
Regija
Juby mi je puno pričao o Zadru

Juby mi je puno pričao o Zadru

Autor: Paulo Sarić

Nastavlja se dobar posao u dalmatinskom klubu.

Košarkaški klub Zadar danas je predstavio dva novopotpisana igrača. Riječ je o iskusnom Stevenu Grayju, zamjeni za Joshuu Bostica koji je nakon plodonosna tri mjeseca napustio dalmatinski klub te je prošli tjedan debitirao u zadarskom dresu u uvjerljivoj pobjedi nad Zagrebom u Trnskom te mladom Juri Planiniću koji je bio kapetan kadetske reprezentacije Hrvatske, a u dosadašnjoj je karijeri nosio dres Širokog i Zrinjskog.

- Steven Gray nam je pojačanje za domaća natjecanja pošto, kao što znamo, nema pravo nastupa u posljednja tri kola regionalne lige te se nadamo da će svi biti zadovoljni njegovim izdanjima. Radi se o jako dobrom igraču, pravom šuteru koji nam i fizički i mentalno može puno donijeti – osvrnuo se sportski direktor KK Zadar Branimir Longin na Bosticevu zamjenu te nastavio - naš je princip da nam je škola košarke jako bitna, no moramo se pojačavati s igračima koje nam fale. U svakoj generaciji imamo nekoliko pozicija koje moramo popuniti s mladićima sa strane za koje procijenimo da su talentirani i da mogu postati zrela budućnost KK Zadar.

O novopridošlim je igračima pokoju riječ kazao i trener Aramis Naglić.

- Steven je već pokazao da se radi o velikom profesionalcu. Za potpuni košarkaški dojam morat ćemo sačekati pošto se kroz trening ne može dobiti prava slika, no pokazao je šuterske kvalitete. Timski je igrač. Ima altruizma u njemu, možda čak i previše te se nadam da će nam pomoći u nastavku sezone. [ Vezano za Planinića] drago mi je da mladi igrači dolaze u Zadar i nadam se da će se što prije snaći i dobiti priliku da zaigra – kazao je riječki strateg o novim licima u svlačionici.

FOTO: KK Zadar

Najveća zvijezda na predstavljanju bio je 28-godišnji Amerikanac koji je nakon sveučilišne karijere na Gonzagi profesionalnu košarku počeo igrati u latvijskom Ventspilsu nakon čega je, uz jednu libanonsku epizodu, nosio dresove nekolicine francuskih klubova prije nego je 2016. godine potpisao za grčki Lavrio za koji je u 14 ovosezonskih utakmica prosječno zabijao 10.3 poena uz 2.6 skokova i 2.4 asistencije po susretu.

- Kada sam potpisao prva stvar koju sam čuo jest da je ovo košarkaški grad. Zadrani vole sport i vole svoju momčad, što mi je odmah postalo jasno. Uživam  u gradu. Ljudi su prijateljski raspoloženi i mnogo su pomogli mojoj obitelji i meni da se prilagodimo. Uzbuđen sam što ću igrati u Zadru i pred ovakvim navijačima – rekao je Gray.

Iskusni je Amerikanac u sezoni 2014./15. bio najbolji strijelac francuske lige s 16.8 koševa u prosjeku, a zanimljiva je i činjenica da je godinu prije dijelio svlačionicu s ljubimcem zadarske publike Juliusom Jubyjem Johnsonom.

- U posljednjim sam danima više čuo Jubyjevo ime nego u posljednje četiri godine Puno mi je pričao o Zadru dok smo igrali zajedno.  Njemu je ovo dom. Pričao mi je o trofejima koje je osvojio s klubom i o navijačima koji su strastveni i koji žele sve najbolje za momčad – prisjetio se američki košaraš.

FOTO: KK Zadar

Drugi igrač koji je predstavljen je mladi hrvatski reprezentativac Jure Planinić. Visoki je Hercegovac karijeru započeo u Širokom iz kojeg je ove sezone prešao u Zrinjski koji mu je bio usputna stanica na putu prema Dalmaciji.

- Drago mi je što sam došao u Zadar i što ću nositi ovaj dres. Zadar je grad košarke i ima veliku tradiciju. Radit ću s dobrim trenerima, imam super uvjete i nadam se da ću igrački napredovati – kratko je izjavio mlađi brat hrvatskog reprezentativca Darka Planinića.

Mladi je Mostarac jedan od brojnih Hercegovaca koji su posljednjih sezona nastupali za KK Zadar, a i ove će sezone imati „zemljačku“ podršku u iskusnom Filipu Kraljeviću koji već četvrtu sezonu nosi dres dalmatinskog abaligaša.

- S Fićom se dugo poznajem. Čuo sam se njim i prije nego sam došao u Zadar te mi je drago što ćemo biti u istom klubu – zaključio je Planinić.

Gray je potpisao ugovor do kraja sezone, jednako kao i Planinić, s time da potonji ima ugovor na još četiri godine.