Hrvatska
Jukić ostao bez zuba i 'živaca' pa se sukobio s domaćim navijačima

Jukić ostao bez zuba i 'živaca' pa se sukobio s domaćim navijačima

Autor: KK Dubrovnik

Split u Dubrovniku izborio četvrtfinale i Goricu.

Odličan otpor pružili su košarkaši Dubrovnika u susretu osmine finala Kupa Krešimira Ćosića. Pred rekordnim brojem gledatelja ove sezone, bilo ih je oko 700, Dubrovnik -Split 70:86 (19:32, 16:15, 19:16, 16:23). 

Početak je pripao gostima iz Splita, drugoplasiranoj momčadi Premijer lige. Vodili su od sredine prve četvrtine s dvocifrenom prednosti, početkom treće imali i najvećih +17(58:41), ali košarkaši Dubrovnika se nisu predavali. Uz pomoć publike, došli su u posljednjoj četvrtini i na -9 (61:70), imali priliku još se i više približiti....

Kada se zna da trener Željko Vreća večeras nije mogao računati na ozlijeđenog Nikolu Došena, a u sastavu nije bilo ni najnovijih pojačanja (StipeRežić i Josip Boban), onda je jasno zašto se u Gospinom polju s puno optimizma gledamo na nastavak prvenstva u Prvojligi i subotnju utakmicu u Zadru protiv Sonik Puntamike.

Splićani s druge strane upisali očekivanu pobjedu iako trener Vladimir Anzulović nakon susreta s puno stvari nije bio zadovoljan. Najlošije je prošao centar Josip Jukić koji je u jednom duelu u četvrtoj četvrtini ostao bez zuba, a zbog burne reakcije i kasnije gestikulacije, došao je u sukob i s domaćim navijačima.

KK Dubrovnik je protiv Splita igrao u sastavu: Petrović 3, Stasjuk 3,Soko 5, Došen, Dubelj 11, Mustapić 10, Koprivica 2, Filip Vujičić 11, Vodopija 17, Lučić 2, Jure Boban 6, Raguž. Trener: Željko Vreća.

Splićane je predvodio razigravač Mauro Veljačić sa 17 koševa (trice 5-8), a dvocifreni su bili i Amerikanac Cobbins (13 koševa i 11 skokova), mladi Bruno Rebić (12), te Tomislav Gabrić (11) i kapetan Mate Kalajžić (10). U igru nije ulazio drugi Amerikanac Jamel Morris.

Vladimir Anzulović, trener KK Split

- Čestitam svojim igračima na pobjedi, a domaćinima na dostojnom otporu. Nadam se i priželjkujem kako ćemo se ponovno vidjeti na jesen u Premijer ligi.

Maro Lučić, kapetan KK Dubrovnik

- Košarkaši Splita su fizički jači i moćniji, a uz to i više treniraju od nas. Sve je to na kraju presudilo. U svlačionici je nakon utakmice vladalo odlično raspoloženje jer uživali smo u prekrasnoj atmosferi. Nitko sretniji od nas igrača što se još jednom pokazalo kako Dubrovčani vole košarku i uvijek ćedoći u dvoranu kada je atraktivan protivnik. Na nama je da to bude što češće u budućem razdoblju.