Hrvatska
Junak zadarskog trijumfa: „Nemam riječi kojima bih opisao sreću zbog ovih ljudi!“

Junak zadarskog trijumfa: „Nemam riječi kojima bih opisao sreću zbog ovih ljudi!“

Autor: Paulo Sarić

There is no I in team.

Nakon pobjede pred više od 8000 gledatelja, u atmosferi koju, neka se drugi ne uvrijede, samo Zadar može prirediti, nakon prekida gotovo dvanaestogodišnje suše i nakon velikog preokreta prirodno je tražiti junake. Večeras su se junaci prstima brojili! No, prvi među jednakima bio je Dominik Mavra, najbolji strijelac finalne utakmice i najkorisniji igrač završnice Kupa „Krešimir Ćosić“. Domaći dečko, koji se nakon putešestvija po Hrvatskoj i Europi ove sezone vratio u rodni grad i s 20 poena odveo svoju momčad do velike pobjede.

Još nisam svjestan što smo napravili. Sva ova publika i cijeli naboj koji se danima osjećao… Ne samo danima, godinama. Godine bez trofeja… Nemam riječi kojima bih opisao sreću zbog ovih ljudi koji su koji su nas došli bodriti. Svima kapa da poda – vidno pod dojmom emocija kazao je Mavra i poentirao – ovakva atmosfera… To samo ovdje ima.

Nakon velike partije u kojoj je pokazao igračku, Mavra je nakon utakmice pokazao i ljudsku veličinu. Na pitanje vezano za nagradu za najkorisnijeg igrača turnira, skromno je kazao:

Utakmica je bila debelo na mlin Cibone, a onda je Gilbert stavio dvije trice i vratio nas iz mrtvih. Martin na otvaranju, Allen obrambeno i s nekim poenom, Ive cijelu utakmicu… Svako od nas je ugradio djelić sebe u ovo. Bez njihova doprinosa, teško bismo uspjeli – poručio je Mavra.

Uistinu, bila je to velika momčadska pobjeda.