Hrvatska
Regija
Junaković, Brala i Čolak potopili Šibenku

Junaković, Brala i Čolak potopili Šibenku

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

I dalje bez pobjede

Šibenka je u četvrtoj utakmici ABA 2 lige upisala i četvrti poraz, drugi na Zlatiboru. Bolji je bio Široki koji je slavio sa 80:73, a utakmicu je prelomio u zadnjoj četvrtini. Do tada je susret bio izjednačen, piše Šibenski portal

Široki je u prvom dijelu imao u par navrata šest poena prednosti, ali su se narančasti vraćali, dapače, pred kraj poluvremena imali su +5 (37:32), da bi na pauzu otišli 37:34 vodstvom.  Nakon dvije i pol minute igre u nastavku imala je Milačićeva momčad najvećih +6 (42:36), ali su do kraja treće četvrtine plavi okrenuli i u odlučujućih deset minuta ušli 59:56 vodstvom. Četiri i pol minuta prije kraja susreta Široki je poveo 73:61, ali narančasti odbijaju potpisati predaju i mini serijom smanjuju zaostatak na šest poena. Ali, Široki je u završnici sačuvao pobjedu.

Foreman je sa 22 postignuta koša bio najefikasniji u narančastim redovima, Skorić i Babić dodali su po 15. Kod Širokog najviše poena, njih 21, ubacio je Šibenčanin i bivši narančasti Martin Junaković, pratio ga je Brala sa 19 ubačenih poena.

Inače, osim već standardnih izostanaka Paića i Pleadina, te Howarda, koji je bio na klupi, ali nije ulazio i igru, Milačić nije mogao računati ni na Mandalinića.

Šibenka će u subotu, posljednjoj utakmici u ‘zlatiborskom balonu’, odmjeriti snaga sa subotičkim Spartakom.