Hrvatska
Regija
Juniori Cibone izborili Final Four ABA lige. Nakon velike drame pala je Vojvodina

Juniori Cibone izborili Final Four ABA lige. Nakon velike drame pala je Vojvodina

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Igokea m:tel/Marija Vuruna

Ostali hrvatski klubovi bez pobjede.

JUNIORI CIBONE OSVOJILI TURNIR I PLASIRALI SE NA FINAL FOUR

 

KK Cibona - KK Vojvodina 81-73

(20-14, 21-20, 10-15, 19-21, 11-3)

 

Juniori Cibone upisali su i treću pobjedu u sklopu juniorske ABA lige, danas su nakon produžetaka bili bolji od Vojvodine. Mladi Vukovi osvojili su tako prvo mjesto u Skupini D, a padali su u posljednja tri dana još Cedevita Olimpija i Split.

Trener Luka Kralj na parket je poslao identičnu petorku kao i u prve dvije utakmice u skupini - Bruno Bubalo, Marat Kos, Zvonimir Kujundžić, Borna Katanović i Josip Pavković. Cibona je dobro otvorila susret s 12-4, a stizala je i do dvocifrene prednosti (20-10). Vojvodin je uspjela tek smanjiti zaostatak pa se na prvi mali odmor otišlo s 20-14. U drugoj četvrtini Vojvodina je zaigrala bolje te serijom 9-17 dolazi i do prve prednosti na utakmici (29-31). Ipak, Cibona je odgovorila odličnom igrom u završne dvije minute prvog poluvremena pa je rezultat na semaforu 41-34.

Drugo poluvrijeme nije bilo dobro, osjetio se drastičan pad u igri što je i normalno s obzirom da je za obje ekipe ovo treća utakmica u posljednjih 48 sati. Tijekom treće četvrtine igralo se koš za koš, a u posljednjih deset minuta ušlo se s 51-49. Četvrtu četvrtinu bolje je otvorila Vojvodina koja serijom 2-8 dolazi do 53-57. Cibona je bila momčad koja hvata rezultat, a 11 sekundi prije kraja susreta Vojvodina je imala 65-69. Ipak, Pavković sjajnom akcijom smanjuje rezultat, na drugoj strani Nikola Ušljebrka promašuje jedno od dva slobodna bacanja Vojvodine, a onda Borna Katanović u zadnjoj sekundi utakmice iznuđuje faul na šutu za tri poena. Katanović je realizirao sva tri slobodna bacanja pa se išlo u produžetak koji je Cibona odigrala puno bolje te došla do pobjede 81-73 vrijedne završnice ABA Lige.

‘Prije svega zahvale i čestitke svima, prije svega igračima, nakon toga mom pomoćniku Roku Anzuloviću i ljudima iz kluba. Ovo su bila neviđena tri dana, svašta se događalo, i na terenu i van terena smo imali predivnu energiju i atmosferu. I opet na kraju utakmice smo režirali nešto što samo košarka može ponuditi. Apsolutno su svi zaslužili da uživaju, zaslužili smo da ovo bude praćeno kao što je i bilo. Prelijepo iskustvo i želim dečkima sreću u nastavku sezone, bez povreda, s puno utakmica i treninga i nek im se i dalje događaju ovakve stvari u karijeri.’ - rekao je trener KK Cibona, Luka Kralj po završetku utakmice.

 Na završni turnir uz Cibonu plasirali su se još i Mega, Igoke te SC Derby, a detalji održavanja će se saznati u narednom periodu. U Cuboninoj skupini Split je bo četvrti sa sva tri poraza. Cedevita Junior u skupini A i Zadar u skupini C su također bili posljednji s po dva poraza iz dva susreta.