Europa i Svijet
Hrvatska
Juniori poraženi od Litve: Imali su fizičku nadmoć, drugo poluvrijeme je putokaz

Juniori poraženi od Litve: Imali su fizičku nadmoć, drugo poluvrijeme je putokaz

Autor: Branko Tabak Photo: HKS

Pripreme za EP

Juniorska reprezentacija Hrvatske otvorila je jaki pripremni turnir za Europsko prvenstvo u francuskom Bellegardeu porazom od Litve 78-99.

Nakon prve četvrtine Litavci su bili na +13 (15-28), a na odmoru na okruglih 20 poena viška (35-55). Uslijedilo je ravnopravno drugo poluvrijeme u kojemu nije bilo rezultatskih amplituda.

‘Veliki problem kroz cijelu utakmicu nam je predstavljala fizička nadmoć litavske reprezentacije. Uspjeli su poremetiti našu organizaciju napada kao i imati kontrolu u skoku. Da bi se nosili s takvom reprezentacijom iz vrha europske košarke trebamo pokazati više hrabrosti i odlučnosti što u drugom poluvremenu i jesmo učinili te nam to treba biti putokaz za dalje’, rekao je nakon utakmice trener hrvatskih juniora Stipe Kuliš.

U njegovoj momčadi u susretu s Litvom istaknuli su se Vigo Bart (23 poena za manje od 20 minuta igre uz šut za tricu 4/5) i Luka Krajnović s 16 poena. Vice Zanki je dodao 11 poena, a Andrija Jelavić 9 uz 7 skokova. U strijelce su se još upisali: Marino Dubravčić (6), David Pavin (5), Ivan Matleković (4) i Stipe Duhandžić (3).


U subotu Hrvatsku očekuje susret s Njemačkom, a u nedjelju s Francuskom. Obje utakmice su na rasporedu u 17 sati.

Raspored U18 Bellegarde:

09/07 u 17:00 Njemačka – Hrvatska

10/07 u 17:00 Hrvatska – Francuska