Hrvatska
Juniori protiv Grčke mogu do prvog mjesta, a poraz ih može smjestiti na posljednje

Juniori protiv Grčke mogu do prvog mjesta, a poraz ih može smjestiti na posljednje

Autor: Branko Tabak

Hrvati kreću u boj u 13 sati.

Juniorska reprezentacija Hrvatske du utorak od 13 sati igra utakmicu 3. kola skupine A Europskog prvenstva u Latviji protiv Grčke. U drugoj utakmici naše skupine od 18:30 sati sastaju se Grčka i Latvija.

Nakon dva odigrana kola sve reprezentacije imaju po jednu pobjedu i jedan poraz. Hrvatska je pobijedila Latviju i izgubila od Italije. Grčka je bila bolja od Italije, ali i slabija od Latvije. 


Hrvatska dakle može završiti natjecanja kao prva (pobjeda protiv Grčke i pobjeda Latvije protiv Italije), kao druga (pobjeda protiv Grčke i poraz Latvije od Italije), kao treća (poraz od Grčke i poraz Latvije od Italije) i kao četvrta (poraz od Grčke i pobjeda Latvije nad Italijom).

Kao što je poznato dalje idu sve reprezentacije, a s obzirom na stanje i kvalitetu momčadi iz skupne B s kojom se naša skupina križa (također svi imaju omjer 1-1) jasno je kako u osmini finala Hrvate čeka neugodan protivnik.

Sutra u 15:15 sati Turska igra protiv Rusije, a u 19:45 sati Francuska protiv Njemačke, tako da će se protivnik Hrvatske i rasplet znati tek u utorak oko 22 sata.