Hrvatska
Juniorke bolje od Grčke, a samo 27 sekundi dijelilo ih je od nevjerojatnog uspjeha - u zadnjoj četvrtini primile su tek dva poena

Juniorke bolje od Grčke, a samo 27 sekundi dijelilo ih je od nevjerojatnog uspjeha - u zadnjoj četvrtini primile su tek dva poena

Bila je to utakmica na malo poena, ali zadnja četvrtina...


GRČKA – HRVATSKA 42:50 (8:19, 21:11, 11:11, 2:9)

Ženska juniorska reprezentacija Hrvatske je u Solunu u prvoj od dvije pripremne utakmice s vršnjakinjama iz Grčke ostvarila pobjedu 42:50.

Nakon uvjerljive prve četvrtine i vodstva 8:19, Hrvatice u drugoj stižu do vodstva 10:25 pa prepuštaju kontrolu igre u ruke domaće reprezentacije koja do velikog odmora stiže na minimalni zaostatak (29:30).

Potpuno izjednačena bila je treća četvrtina (11:11) u kojoj je Grčka zaprijetila velikim preokretom i povela 38:32, no igračice trenera Deana Nemaca su se u završnici ove dionice pribrale i vratile prednost na svoju stranu (40:41).

Posljednja četvrtina ostat će zapamćena po kuriozitetu da je u njoj Hrvatska primila samo dva poena i to 27 sekundi prije kraja.  Nije iz zabila pretjerano više – devet, ali sasvim dovoljno za pobjedu 42:50.

S 15 poena, 14 skokova i četiri asistencija prvo ime susreta bila je Petra Božan. Nina Novak se istaknula sa po sedam poena i asistencija te četiri skoka, a Zara Valčić sa po šest poena i skokova i pet asistencija.

Uzvrat je već sutra (utorak 27. lipnja) s početkom  u 15:30 sati. Live statistiku možete pratiti OVDJE.

Ovo su posljednje provjere Hrvatica uoči Europskog prvenstva divizije B koje će se održati u bugarskoj Sofiji od 30. lipnja do 9. srpnja. Hrvatska će nastupiti u skupini A u kojoj će joj protivnici biti Nizozemska, Danska, Island i Sjeverna Makedonija.

EUROPSKO PRVENSTVO ZA JUNIORKE, Div. B 

Sofija, Bugarska – 30.  lipnja do 9. srpnja

SKUPINA A: Hrvatska, Nizozemska, Danska, Island, S. Makedonija
SKUPINA B: BiH, Irska, V. Britanija, Norveška
SKUPINA C: Grčka, Rumunjska, Luksemburg, Austrija
SKUPINA D: Švedska, Slovačka, Ukrajina, Bugarska, Estonija

Foto: HKS