Europa i Svijet
Hrvatska
Juniorke na +42 protiv Sjeverne Makedonije, slijedi Island

Juniorke na +42 protiv Sjeverne Makedonije, slijedi Island

EP divizije B

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Hrvatske ostvarila je i treću pobjedu na Europskom prvenstvu divizije B u Sofiji. Nakon uvjerljivih izdanja protiv Danske i Nizozemske igračice trenera Deana Nemeca dominirale su i protiv Sjeverne Makedonije te slavile s visokih +42 (83-41).

Od samog početka susreta bilo je jasno da je kvaliteta na strani Hrvatske. Makedonke tijekom cijelog susreta nisu imale odgovor na igru visokih hrvatskih igračica, a u kombinaciji s vanjskim šutom sve je rezultiralo uvjerljivom pobjedom.

Sjeverna Makedonija je, uz početnih 0-2, nešto kasnije imala i prednost 3-7 da bi ostatak susreta bio pod potpunom kontrolom Hrvatica. Nakon prve četvrtine bilo je +15 (29-14), na poluvremenu +25 (46-21), nakon 30 minuta igre +31 (66-35) i na kraju ogromnih +42 (83-41).

Petra Božan je ostvarila double-double učinak (15 poena, 12 skokova), Lucija Banović je uz 16 poena imala i 8 skokova, Nina Novak je zabila 15 poena, Tara Kokolić 8 uz 7 skokova i 4 asistencije dok je Lana Bešlić uz 7 poena imala 4 skoka i 10 asistencija!

‘Protiv Sjeverne Makedonije pokušali smo razigravati ekipu i igračice koliko je to bilo moguće. S obzirom da za manje od 24 sata igramo utakmicu za prvo mjesto protiv Islanda dali smo podjednaku priliku svima i uspjeli postići više od 80 koševa. To protiv Makedonki do sada nije uspjelo nikome. Primili smo i najmanje koševa. U cjelini možemo biti zadovoljni. Sačuvali smo sve igračice od ozljeda i umora i sutra vjerujemo da možemo do prvog mjesta u skupini protiv Islanda, koji sigurno nije bezazlena i naivna ekipa, ali imamo samopouzdanja i povjerenja u svoje mogućnosti‘, rekao je nakon utakmice trener hrvatskih juniorki Dean Nemec.


U srijedu 5. srpnja s početkom u 12 sati Hrvatska igra posljednji susret u skupini protiv Islanda. Bit će to izravni dvoboj za prvo mjestu u skupini A dviju neporaženih ekipa.

Utakmicu možete pratiti OVDJE.