Europa i Svijet
Hrvatska
Juniorke napravile prvi korak prema povratku u diviziju A

Juniorke napravile prvi korak prema povratku u diviziju A

+52 protiv Danske

Juniorska ženska reprezentacija Hrvatske pobjedom je otvorila natjecanje na Europskom prvenstvu divizije B u Sofiji Mlade Hrvatice su ostvarile uvjerljivu pobjedu protiv Danske 91-39.

Prva četvrtina bila je prilično izjednačena. Dankinje su povele 0-3 i 2-5, pa imale 8-11. Hrvatice su tražile mirnoću i svoju igru te nakon deset minuta igre ipak preuzele vodstvo 20-16. Danska se držala kakvog takvog priključka još dvije minute, a onda je Hrvatska krenula u svoj pohod. Na poluvremenu je bilo +21 (45-24), na kraju treće četvrtine + 34 (68-34), a na kraju utakmice ogromnih +52 (91-39)

Petra Božan je u pobjedu ugradila 18 poena, 7 skokova i 2 asistencije, Lucija Banović je uz 15 poena imala 8 skokova, Zara Valčić je postigla 13 poena te imala 6 skokova, 3 asistencije i 4 osvojene lopte, Iva Međugorac se priključila s 11 poena i 3 skoka, Iva Novak s 9 poena, 7 asistencija i 2 skoka…

‘Početak utakmice donio je razumljivu nervozu i tremu početka natjecanja, ali nakon prve četvrtine ostvarili smo obrambenu dominaciju nad Dankinjama koja nam je donijela puno lakih koševa iz tranzicije. Na taj način već do poluvremena uspjeli smo stvoriti razliku od 21 poena. U drugom poluvremenu dali smo priliku svim igračicama, osim Lane Bešlić koju smo čuvali za sutrašnju utakmicu s Nizozemskom nakon povratka iz ozljede lista. Pokazali smo ovom utakmicom da su pripreme bile dobre i da smo spremni. Nadamo se daljnjim pobjedama i dobrim igrama u nastavku prvenstva’, rekao je trener juniorki Dean Nemec.

Već sutra Hrvatska se u svom drugom susretu u skupini A od 17 sati sastaje s Nizozemskom, a nakon dana odmora slijede susreti protiv Sjeverne Makedonije i Islanda.

2.7. Nizozemska – Hrvatska 17.00
4.7. Hrvatska – Sjeverna Makedonija 17.00
5.7. Island – Hrvatska 12.00

Sve utakmice možete pratiti na FIBA YouTube kanal OVDJE.

SKUPINA A: Hrvatska, Nizozemska, Danska, Island, S. Makedonija
SKUPINA B: BiH, Irska, V. Britanija, Norveška
SKUPINA C: Grčka, Rumunjska, Luksemburg, Austrija
SKUPINA D: Švedska, Slovačka, Ukrajina, Bugarska, Estonija

U SOFIJI HRVATSKA NASTUPA U SASTAVU:

Petra Božan
Lana Bešlić
Gina Nikola Pirjak
Nina Novak
Petra Brtan
Franka Ćuklin
Tonka Jakšić
Tara Kokolić
Zara Valčić
Kristina Maričević
Iva Međugorac
Lucija Banović

STRUČNI STOŽER:

Dean Nemec – trener
Marin Mijaljević – pomoćni trener
Nataša Mikuš – pomoćni trener
Zvonimir Galovac – kondicijski trener
Lana Brčić – fizioterapeut
Marko Belamarić – liječnik
Željko Ciglar – vođa puta