Europa i Svijet
Hrvatska
FOTO: Juniorke 'pomele' Rumunjsku, korak su od osvajanja FIBA European Challengara

FOTO: Juniorke 'pomele' Rumunjsku, korak su od osvajanja FIBA European Challengara

Autor: Branko Tabak

Plus 39!

Ženska juniorska reprezentacija Hrvatske je i u četvrtom susretu FIBA European Challengera u Rigi ostvarila pobjedu. Nakon Latvije, Rusije i Njemačke ‘pala’ je i Rumunjska. Hrvatice su slavile uvjerljivo 88-49.

Rumunjska su danas bila nedorastao protivnik Hrvatskoj. Hrvatice su bile agresivnije, rastrčanije, preciznije, razigranije, uigranije – ukratko nekoliko klasa kvalitetnije. Već nakon prve četvrtine Rumunjska je bila u nedostižnom minusu od 25 poena (30-5). Od tog trenutka Rumunjke su se samo dva puta uspjele spustiti na zaostatak manji do 20 poena (39-19, 43-24).

Trenerica Tatjana Jacović imala je dovoljno prostora za odmaranje nositeljice igre i davanje prilika onim djevojkama koje manje vremena provode na parketu. Unatoč svemu ozbiljnost u igri i kvalitete izvedbe nije drastično padala, a prednost Hrvatske je narasla na vrelih ljetnih +39. Završne četiri i pol minute Hrvatice nisu primile niti jedan poen već su furioznom završnicom sa 75-49 stigle do konačnih 88-49.


Nika Lokica je sa 17 poena bila prvi strijelac hrvatske reprezentacije. Po 15 poena postigle su Magdalena Mihaljević i Hana Muhl koja je imala i 7 asistencija. Dorja Iva Žaja je uz 12 poena imala 6 skokova, Tea Josipović je na 8 poena dodala 10 skokova, a Nika Rodek je odličnu igru okrunila s 5 poena, 4 skoka i 10 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA

Trenerica U18 reprezentacije Tatjana Jacović: “Ušli smo maksimalno angažirano u utakmicu protiv Rumunjske. Agresivno smo igrali na njihove najbolje igračice Ion i Cocu, u prvoj četvrtini smo napravili rezultatsku prednost i u nastavku utakmice dali minutažu svim igračicama. One su početnu prednost povećavale i održavale angažiranom i agresivnom igrom tijekom cijele utakmice, a ujedno odmarali glavne igračice za sutrašnju utakmicu za prvo mjesto protiv Portugala.”

U posljednjem kolu u nedjelju od 19:30 sati naše juniorke očekuje utakmica s Portugalom koja im može donijeti prvo mjesto, čak i u slučaju poraza. Kako je Latvija pobijedila Portugal s osam poena razlike, a Hrvatska istu tu Latviju sa 15, samo poraz veći od 11 razlike Hrvatsku miče s prvog mjesta. 

Prijenos susreta Hrvatska-Portugal možete pratiti OVDJE.