Hrvatska
Juniorke ugodno iznenadila viskom pobjedom nad Češkom

Juniorke ugodno iznenadila viskom pobjedom nad Češkom

Autor: HKS hks Photo: HKS

Pripreme za Europsko prvenstvo B divizije

Nakon dvije uvjerljive pobjede u Otočcu protiv Bugarske ženska juniorska reprezentacija Hrvatske u sklopu Pripremna za Europsko prvenstvo B divizije nadigrala je u prvoj, od dvije dogovorene utakmice, Češku u Đurđevcu 83-63.

Bila je to utakmica u kojoj je izjednačeno prvo poluvrijeme otišlo na stranu gošći (33-35), da bi u drugom Hrvatice potpuno preuzele kontrolu igre i rezultata u svoje ruke.

'Nakon uvjerljivih pobjeda nad Bugarskom prošli vikend sada smo dobili i puno ozbiljnijeg i više rangiranog protivnika Češku koja sasvim sigurno spada u sam vrh europske ženske košarke. Samo u otvaranju utakmice Češka je bila bolja i dobila prvu četvrtinu. Do kraja utakmice napravili smo 20 razlike uz 10 promašenih bacanja i čak 83 postignuta koša. Igračice su uspjele neutralizirati vrlo brzu i agresivnu igru Čehinja i nametnuti se obranom i unutarnjom igrom u napadu preko visokih igračica Dorje Žaje i Lucije Banović.
Ova pobjeda donosi nam puno samopouzdanja i poticaj za daljnji rad', rekao je nakon trener ženske U19 reprezentacije Dean Nemec.

Banović je u pobjedu ugradila 21 poen, a Žaja 19. Vivien Nejašmić je dodala 12, a Ivona Jakovljević 10.

Novi sraz ovih dvije reprezentacija zakazan je za nedjelju 17. srpnja s početkom u 11 sati. Posljednje dvije pripremne utakmice juniorke će odigrati u gostima kod Slovenije 24. i 25. srpnja.

Europsko prvenstvo B divizije za juniorke će se održati u Bugarskoj od 30. srpnja do 7. kolovoza, a Hrvatska je svrstana u skupinu A s Luksemburgom, Sjevernom Makedonijom, Portugalom i Velikom Britanijom.