Hrvatska
Juniorke uvjerljivo do trijumfa nad susjedama

Juniorke uvjerljivo do trijumfa nad susjedama

Autor: Paulo Sarić

Naše će se cure sutra boriti za deveto mjesto.

Hrvatske juniorke uvjerljivo su svladale vršnjakinje iz Bosne i Hercegovine rezultatom 52-80 te će se protiv Italije boriti za deveto mjesto na Europskom prvenstvu za djevojke do 18 godina. Hrvatska je vodila od početka do kraja susreta i rutinirano je došla do pobjede.

Razlika u kvaliteti je bila vidljiva od samoga starta. Djevojke iz Bosne i Hercegovine su prvi koš postigle nakon gotovo pet minuta igre, a za to je vrijeme Hrvatska već vodila 0-9. Suparnice su postigle tek četiri poena u prvih deset minuta igra, no i Ciglarove su se izabranice mučile da dođu do koša pa je zaostatak nakon prvih deset minuta i dalje bio dostižan. To se promijenilo već do poluvremena. Hrvatsku je na dvoznamenkastu prednost odvela Karla Erjavec tricom u 12. minuti, a prednost je rasla iz napada u napad. Naše su cure završile drugu dionicu serijom 0-9 i otišle na velikih plus 21 čime su praktički riješile pitanje pobjednika.

Rezultat se u nastavku stabilizirao te su naše istočne susjede odigrale ravnopravnu treću četvrtinu, u kojoj se razlika vrtjela na oko 20-ak poena prednosti za Ciglarove djevojke. Jedino pitanje do kraja utakmice bilo je hoće li Hrvatska susret dobiti s više ili manje od 30 razlike. No, izbornik je dao veću priliku curama koje su manje participirale u igri u dosadašnjem tijeku prvenstva pa do toga nije došlo. Granica je probijena nakon polaganja Edite Poljac dvije minute prije kraja, ali je Sara Huljić smanjila na konačnih plus 28 za Hrvatsku.

Priliku su dobile sve djevojke, a najefikasnije među njima bile su Karla Erjavec s 22 koša, četiri skoka i tri asistencije, te Anđela Katavić koja je zabila poen manje i uz to uhvatila osam skokova. Bolje od ostalih u redovima Bosne i Hercegovine bile u Gabriela Višković i Ksenija Mitrić koje su zabile 16, odnosno 13 koševa.

Hrvatska turnir zatvara susretom protiv Italije koji se igra sutra s početkom u 17.45h.