Hrvatska
Juniorsko EP: Hrvatska slavila protiv Poljske i izborila osminu finala protiv Izraela

Juniorsko EP: Hrvatska slavila protiv Poljske i izborila osminu finala protiv Izraela

Autor: Z.D. Photo: FIBA

Treća sreća

HRVATSKA – POLJSKA 73:56 (14-15, 17-12, 23-13, 19-16)

Nakon poraza protiv Njemačke i Turske u prve dvije utakmice Europskog prvenstva, hrvatski su juniori ostvarili važnu pobjedu protiv Poljske, zatvorili grupnu fazu natjecanja, i izbjegli najbolju reprezentaciju skupine s kojom se križaju u osmini finala –  Francusku te će u osmini finala u srijedu 26. srpnja igrati protiv Izraela. (18 sati).

Po početnom odmjeravanju snaga, Hrvatska je u drugu četvrtinu uplovila serijom od 12 poena i rezultat od 14-15 pretvorila u prednost od 26-15. Bio je to uzlet na krilima obrane koja pet minuta igre nije dopustila Poljacima ni koš, ali i u koji je Vigo Bart ugradio tricu, polaganje i asistenciju.  

U nastavku utakmice izabranici Srđana Subotića zasluženu prednost dobro čuvaju, u trećoj dionici prikazuju i najbolju igru pa se u posljednju četvrtinu ulazi s 54:40 za Hrvatsku, a utakmica završava uvjerljivom pobjedom 73:56. 

Vigo Barta je s postigao 23 poena od čega pet trica, Toni Bilić je ostvario double-double učinak s 14 poena i 10 skokova, ali i 5 asistencija, Luka Frančešević je uz 16 poena imao i 9 skokova, a odličan je bio i Tin Udovičić s 8 poena i 10 skokova.

Trener Srđan Subotić kao najveći dobitak naglašava dobru igru pod pritiskom: “Čestitke momcima na jako dobroj utakmici i vrlo važnoj pobjedi koja nam omogućava da u nastavku natjecanja imamo za nas bolje protivnike u odnosu na situaciju da smo završili kao posljednji u skupini. Najbitnije je da smo jako dobro reagirali u situaciji određenog pritiska jer smo bili svjesni važnosti utakmice, za nas je to najveći današnji dobitak. Dan odmora iskoristit ćemo za oporavak i pripremu za sljedećeg protivnika. Kao i do sada, idemo iz utakmice u utakmicu probati odigrati najbolje što možemo i tražiti svoju priliku.”

Našoj reprezentaciji slijedi dan odmora, a potom utakmica osmine finala s Izraelom koja će odrediti hoće li dalje u borbu za plasman ili od 1. do 8. ili od 9. do 16. mjesta.