Hrvatska
Juniorsko PH: Zadar u drugom poluvremenu slomio Bosca i izborio finale

Juniorsko PH: Zadar u drugom poluvremenu slomio Bosca i izborio finale

Autor: Sport 023

Na trofej Zadrani čekaju 20 godina!

Juniori Košarkaškog kluba Zadar plasirali su se u finale prvenstva Hrvatske, pobijedivši u polufinalu završnog turnira u Zagrebu Bosco rezultatom 90:69 (20:18, 20:21, 19:12, 31:18), piše portal Sport 023

U sutrašnjem finalu momčad Marka Selina za naslov će se boriti protiv domaćina turnira Cedevite Junior, koja je u prvom polufinalu uvjerljivo pobijedila Split sa 104:72.

- Bosco je dobro ušao u utakmicu i prvo poluvrijeme je bilo u egalu, uz stalne izmjene vodstva. Na poluvremenu smo se resetirali i u treću četvrtinu ušli mnogo jače. Tada smo se i odvojili i kasnije smo znali sačuvati to vodstvo. Čestitam svojim suigračima, ali i igračima Bosca, koji su odigrali vrlo dobru utakmicu – rekao je Krševan Klarica, najefikasniji igrač Zadra večeras.

- Mi smo bili prvi u našoj regiji, Cedevita u svojoj, tako da možemo reći da je finale očekivano. Favorita nema. Pokušat ćemo odigrati na onaj naš poznati, zadarski način i osvojiti naslov prvaka – zaključio je šuter mlade zadarske momčadi.

Strijelci Zadra: Klarić, Horvat 10, Klarica 21, Sikirić, Paponja 8, Stanović 8, Brala 19, Matulina 11, Beljan 4, Dević Obradović, Buljan 9.   

Veliko finale na rasporedu je sutra u 18:30. Zadrani na naslov čekaju 20, a Zagrepčani (kao nasljednici KK Cedevita) tri godine.