Regija
Jurica Golemac od danas je samo savjetnik Koper Primorske

Jurica Golemac od danas je samo savjetnik Koper Primorske

Autor: Teo Cilar

Ono što smo svi očekivali, danas je dobilo potvrdu.

Nakon velikih financijskih problema, momčad Koper Primorske ovog su tjedna napustila tri igrača. Riječ je o Lanceu Harrisu, Marku Jagodiću-Kuridži i zadarskom centru Marjanu Čakarunu. Nakon tih odlazaka, bilo je samo pitanje vremena kada će klupu najvećeg iznenađenja ABA lige napustiti i trener Jurica Golemac, a to se desilo danas.

Iz slovenskog su kluba danas poslali dopis medijima koji je potpisao predsjednik kluba Gregor Vuga, a u kojem je spomenuo kako Golemac više nije trener. Prenosimo taj dio teksta.

- Posebno se želim zahvaliti Jurici Golemcu. On od ovog tjedna, nažalost, bivšem treneru  seniorske ekipe Koper Primorske. Od ovog trenutka, Jurica, koji je u svakom pogledu jedan od najboljih i najnadarenijih košarkaških stručnjaka na ovim prostorima i šire, postaje savjetnik u našem kolektivu. Po promjeni strategije u kojoj smo se odlučili pomladiti momčad, potpuno je jasno da je potencijal Jurice prerastao naš klub. Dosadašnja suradnja s njim je za sve nas bila nezaboravna. Iznimno iskustvo, ludo i zabavno.  

Predsjednik kluba je između ostalog napomenuo kako bi još pokoji igrač mogao napustiti Koper, a da će se ići u pomlađivanje momčadi. Rekao je i kako dugovi nisu toliko veliki da ih ne bi mogli vratiti i da to nije opcija jer žele svima moći pogledati u oči.

Golemac je tako sada od trenera postao savjetnik, ali pitanje kako će dugo ta savjetnička funkcija potrajati jer, budimo realni, ponuda drugih klubova neće nedostajati. S Primorskom je osvojio šest trofeja, nešto što će njegovi nasljednici teško ponoviti.