Hrvatska
Jurij Zdovc pred vratima Cedevite

Jurij Zdovc pred vratima Cedevite

Autor: Branko Tabak Paulo Sarić Photo: AEK BC

Slovenski stručnjak na klupi će zamijeniti Veljka Mršića.

Kao što je poznato Cedevita se zahvalila Mršiću koji je klub napustio kao osvajač dvostruke krune, Kupa Krešimira Ćosića i državnog prvenstva. Kako javlja T portal, u međuvremenu je  sve dogovoreno sa slovenskim stručnjakom Jurijem Zdovcom. Navodno je Zdovc među prvima kontaktiran, ali je plaća koju je tražio bila prevelika čak i za klub koji se financira privatnim novcem. Ipak, kako doznaje T portal, dogovor je pao i očekuje se da će uskoro biti predstavljen kao novi trener Cedevite.

Da je sve pri kraju potvrđuje i objava portala Sportando čije su informacije vrlo mjerodavne u košarkaškom miljeu.Za Basketball.hr u KK Cedevita tek su potvrdili da je Zdovc jedan od kandidata s kojim su u kontaktu. Prema našim informacijama danas do kraja dana ili tijekom srijede Zdovc bi i službeno trebao postati trenerom Cedevite.

Podsjetimo, osim Zdovca imena s kojima se baratalo u javnosti i u košarkaškim kuloarima su srbijanski trener Aleksandar Džikić, koji je u prošloj sezoni vodio momčad Partizana, i hrvatski stručnjak na klupi belgijskog Oostednea Dario Gjergja.