Hrvatska
Justin Carter: Volio bih se vratiti i iduće sezone, ali...

Justin Carter: Volio bih se vratiti i iduće sezone, ali...

Autor: Saša Ćirić

Prvo odmor.

Jedan od junaka ne samo pete utakmice finalne serije prvenstva Hrvatske, već i cijele zadarske odiseje u sezoni 20/21 je zasigurno Amerikanac Justin Carter. Premda se u prvim utakmicama u dresu Zadra tražio, ponajprije fizički, vidjelo se da je klasa neupitna. Tijekom sezone bilo je uspona i padova, ali je bio najbolji kad je bilo najvažnije. Netom nakon završetka dodjele medalja upitali smo ga za dojmove.

"Igrali smo čvrsto večeras, a htio bih najviše zahvaliti navijačima. Sretan sam što smo postali prvaci, naporno smo radili cijele sezone."

Peta utakmica finala, osobito nakon propuštene dvije meč-lopte, uvijek nosi određeni psihološki teret. Carter se, kao najiskusniji igrač u momčadi Zadra, često nalazio u sličnim situacijama.

"Treću utakmicu smo igrali dobro, četvrta je, mogli bismo reći, bila klimava, a mi smo nakon toga jednostavno skupili glave. Napokon smo počeli igrati obranu, kvalitetno smo branili njihovu tricu. Znali smo da će biti teška utakmica ako oni budu pogađali trice, pa smo dali sve od sebe da im to ne dozvolimo."

Za kraj, neizostavno pitanje u ovakvoj situaciji. Navijači ga vole, voljeli bi ga gledati u istoj ulozi i u sezoni koja dolazi. Kakvi su njegovi planovi?

"Volio bih se vratiti i iduće sezone, ali ne znam što će se dogoditi. Prvo ću se malo opustiti s obitelji, nakon toga imam košarkaški kamp (čiji je idejni tvorac, op.a.), pa ću se malo odmoriti. Onda ćemo vidjeti."