Hrvatska
Justin Cobbs u Cedeviti

Justin Cobbs u Cedeviti

Novo pojačanje u bekovskoj liniji hrvatskog prvaka.

Novi combo guard (pozicije 1 i 2) Cedevite je Justin Cobbs, rođen 16. ožujka 1991. godine u Los Angelesu. 27 godišnji Amerikanac visok 191cm, prošlu sezonu proveo je u Le Mansu, gdje je kao prvi strijelac i asistent momčadi Le Mans predvodio do naslova prvaka Francuske.

Cobs je za Le Mans u Prvenstvu Francuske prosječno bilježio 13.9 poena, 2.9 skokova, 5.8 asistencija i 0.8 ukradenih lopti za 32.2 min. Sveučilišnu karijeru počeo je na Minnesoti, odakle je otišao nakon jedne sezone. Poslije je igrao za Californiju, Berkeley, a tu je u svojoj posljednjoj NCAA sezoni (2013./2014.) imao prosjek od 15.57 poena, 2.91 skoka, 5.83 asistencija i 0.83 ukradenih lopti za 34.4 min., s tim da je te sezone izabran i u prvu petorku All-Pac-12 konferencije. Bio je nominiran i za nagradu Bob Cousy, namijenjenu najboljem sveučilišnom playmakeru

Nakon toga igrao je Ljetnu ligu za Memphis, a onda potpisao za Charlotte Hornetse. U njihovom dresu nastupio je u dvije predsezonske NBA utakmice, nakon čega je preselio u Europu. Tu je prvo igrao za latvijsku Rigu, a potom je nastupao za njemačke Fraport Skylinerse, turski Istanbul Buyuksehir Belediyespor, njemački Bayern, francuski Gravelines te naposljetku za već spomenuti Le Mans.

Spomenut ćemo i da je Cobbs rođak NBA zvijezde Russella Westbrooka.