Hrvatska
Jusuf Nurkić ljetuje u Zadru, hoće li svratiti do Višnjika i zapaliti atmosferu?

Jusuf Nurkić ljetuje u Zadru, hoće li svratiti do Višnjika i zapaliti atmosferu?

Autor: Z.D.

Obožava KK Zadar

NBA zvijezda, reprezentativac Bosne i Hercegovine i jedan od najvećih zaljubljenika u KK Zadar Jusuf Nurkić  (28) ljetuje u Zadru.

U pratnji osobnog trenera Branka Barbića i svoje djevojke, Nurkić je odlučio dio odmora provesti u Zadru. Za grad košarke vežu ga lijepe uspomene  iz vremena kada je stigao u KK Zadar na posudbu iz Cedevite. Prošlo je od tada devet godina.

Nurkić i Zadar zaljubili su se na prvu, a njegova izjava da će jednu sezonu odigrati u Zadru ne bi li s klubom osvojio naslov prvaka od njega je u Donatovom gradu napravila ikonu. Dodamo li da je po povratku u Cedevitu naslov prvaka Hrvatske proslavio sa šalom Tornada oko vrata sve smo rekli. Od kraja sezone i odlaska iz Portlanda viđen je i u Zagrebu gdje ima stan, a ovih dana uživa ploveći na zadarskom području.

Posjet Višnjiku i gledanje treće utakmici finalne serije doigravanja između Zadra i Cibone čini se vrlo izglednim. 

Podsjetimo, Nurkiću je istekao ugovor s Portlandom, slobodan je igrač i kao takav čeka 1. srpnja kada će se rasplesti situacija oko njegovog budućeg kluba.

Jedan od mogućih epiloga je njegov dolazak u Dallas koji bi tako imao na usluzi fantastični balkanski dvojac Dončić-Nurkić. Jusuf je ove sezone imao prosjek od 15 poena, 11 skokova i 2,8 asistencija po utakmici te jednako dobro igra i u napadu i u obrani. Dallas, koji silno želi naslov, treba centra. Nurkić se čini dobrom prilikom.

Nurkić je u Portlandu zarađivao 12 milijuna dolara bruto, a kako postaje Free Agent očekuje se da će potpisati jedan od najvećih ugovora kada su igrači s prostora bivše Jugoslavije u pitanju, a to znači najmanje 20 milijuna dolara po sezoni.