Hrvatska
Jusup: Cibona se ne smije podcijeniti, oni koji su to napravili izgubili su

Jusup: Cibona se ne smije podcijeniti, oni koji su to napravili izgubili su

Autor: KK Zadar Photo: Andrej Jančijev/KK Zadar

Tako se jednom Aco opustio protiv petorice Zadrana, a i Split na Gripama protiv premijerligaške ekipe Cibone

Nedjelja donosi još jedan klasik hrvatske košarke, utakmicu Zadra i Cibone. Ove sezone u 1. kolu FAVBET premijer lige Zadar je slavio na gostovanju 81:99, nakon čega je upisao svih deset prvenstvenih pobjeda, a i kasnije je u 5. kolu AdmiralBet ABA lige pobijedio Cibonu na Višnjiku 91: 64. Sve to daje Zadru ulogu favorita i u ovom susretu, iako protivnika nikada ne treba otpisivati.

 - Cibona igra iznenađujuće dobro u dosadašnjem dijelu sezone sa svim problemima s kojima se nosi, u prvenstvu imaju dva poraza. Svatko ima svoje probleme, netko veće, netko manje, ali da je situacija kod njih kulminirala ove godine, jeste. Mnogi povodili time da će to iskoristiti, ove sezone su od njih izgubili. Igrači dugo igraju zajedno, znaju se, ako ne znaš kako igrati s njima kažnjavaju. To su pokazali i u domaćem prvenstvu i u ABA ligi, ja se nadam da se mi nećemo naći u toj situaciji, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Za one koji ističu kako Cibona u domaćem prvenstvu igra praktički s pet igrača, podsjetimo kako je jedna od najpamtljivijih pobjeda Zadra u novijoj povijesti ona kada su petorica igrača - Marko Car, Ivan Batur, Pavle Marčinković, Šime Olivari i Miro Bilan, u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića izbacili tada moćnu Cedevitu Aleksandra Petrovića s Draperom, Wrightom, Kaštropilom, Rudežom… Ta utakmica iz 2011. godine danas je opomena Zadru da se ne opusti protiv Cibone, koju će u ovom susretu voditi Bariša Krasić.

- U većini slučajeva kada se utakmici pristupi tako da je s druge strane pet igrača, bude problema. Ono su dobri, mogu napraviti probleme svakome i zato moramo maksimalno ozbiljno shvatiti tu utakmicu, a onda dolazimo u poziciju dokazati svoju kvalitetu. Ključ je u zadržavanju koncentracije i pravom pristupu utakmici, kaže Dario Drežnjak.

Utakmica se igra sutra u Dvorani Krešimir Ćosić s početkom u 17 sati, uz prijenos na MAXSport televiziji.

Standings provided by Sofascore