Hrvatska
Regija
Jusup: Još uvijek ne znamo sa sigurnošću na koga sve možemo računati protiv Splita

Jusup: Još uvijek ne znamo sa sigurnošću na koga sve možemo računati protiv Splita

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Dvije utakmice u tri dana. Prvo Split, onda Čačak.

Pred košarkašima Zadra nove su dvije utakmice u tri dana. Prvo će sutra (petak) u 16 sati igrati susret 4. kola HT Premijer lige protiv Splita na Gripama, a zatim u nedjelju u 21 sat dvoboj 4. kola ABA lige protiv Borca u Čačku. U sutrašnji prvenstveni susret Zadrani ulaze s omjerom pobjeda i poraza 2-1, a Splićani s maksimalnih 3-0.

– Ritam je iscrpljujući, utakmice su zahtjevne tako da smo, nakon pobjede protiv Mege, napravili sve da se odmorimo koliko je to moguće, a ujedno i pripremimo za sljedeću utakmicu. Potrošnja igrača je velika i kod nekih su se javile određene mikrotraume pa još uvijek ne znamo sa sigurnošću na koga sve možemo računati protiv Splita. Najvažnije je da nema ozbiljnijih ozljeda, a ovo ostalo ćemo procijeniti u hodu i vidjeti koliko je rizično koristiti neke igrače. Vjerujem da ćemo biti spremni – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Danijel Jusup, trener Zadra.

Split je na početku sezone ostvario tri pobjede u domaćem prvenstvu, ali i doživio tri poraza u regionalnoj ligi. Svakako, za očekivati je zanimljiv dalmatinski derbi.

– Split je iskusna momčad, dobro posložena, a sada su doveli još jednog Amerikanca. Svoju igru temelje upravo na iskustvu, uz nekoliko mlađih koji participiraju i donose energiju. Mavra i Shorter su svakako igrači koji im dosta toga rješavaju, ali nisu jedini, mogu tu još istaknuti i Jukića kao bitnu kartiku. U svakom slučaju čeka nas još jedna zahtjevna utakmica. Dat ćemo sve od sebe da je dočekamo spremni i odigramo najbolje što možemo.

Premda i utakmica s Borcem dva dana kasnije ima svoju težinu i važnost, sav fokus u zadarskim redovima trenutačno je usmjeren ka Splitu.

– Neće biti puno vremena za pripremu Borca, ali kako nama tako i drugima. Oni su vrlo agresivna momčad koja igra na granici prekršaja, a publika im daje dodatnu energiju na domaćem terenu. Imaju nekoliko vrlo iskusnih igrača koji točno znaju što trebaju raditi u pojedinom trenutku. I to će biti zahtjevna utakmica, kao i sve u ABA ligi i pripremit ćemo se za nju kao i za svaku drugu. No, prvo moramo odraditi Split – zaključio je Jusup.


Standings provided by Sofascore