Hrvatska
Jusup nakon pobjede: „Bez publike ovo ne bi bilo moguće!“

Jusup nakon pobjede: „Bez publike ovo ne bi bilo moguće!“

Autor: Paulo Sarić

Zadrani su sjajno tempirali formu, na radost više od 8000 navijača u Krešinom domu.

Minuta je 25. „Cibosi“ kontroliraju utakmicu, imaju ravnotežu u skoku, bolji šut i osjetno čišći protok lopte. A onda - spektakl. Zadrani kao da su odjednom popili eliksir mladosti i ubacili, ne u jednu, već u pet brzina više. Obrana je postala granitna, igrači su visjeli na liniji dodavanja, a proradio je i šut.

Riječima je teško opisati „ludnicu“ koja je vladala Krešinim domom od sredine treće četvrtine do isteka vremena.

Emocije su proradile, publika je postala šesti igrač i Zadar je došao do sedmog trofeja namijenjenog osvajaču Kupa „Krešimir Ćosić“.

Bila je to utakmica na visokom nivou. U pripremi smo naglasili šut za tri poena. Oni u prosjeku šutnu 30 trica, i ako to kažnjavaju s visokom postotku, teško ih je dobiti. I danas su u jednom dijelu utakmice imali visok postotak, na poluvremenu mislim 50 posto, a onda su i na otvaranju treće četvrtine pogodili još tri… Nije lako tako igrati, pogotovo kada je Rebec unutra. On je izvanserijski igrač, pogotovo kada je „unutra“ – hladne je glave analizirao utakmicu domaći trener Danijel Jusup dok je u dvorani još trajalo slavlje, dodavši – kasnije smo koristili Vukovića na Ramljaka, popunili reket i stizali na closeout… Bilo je tu svega!

Ključ leži u zadnjoj rečenici. Zaista je tu bilo svega.

No, Zadrani nisu gubili nadu i vjeru da mogu stići do preokreta i razveseliti više od 8000 gledatelja koji su ih zdušno bodrili.

Psihološki smo bili spremni za utakmicu, bez obzira na to što nam nad glavom uvijek visi da gubimo važne utakmice. To se razbija krvavim radom, jer kada čovjek teško radi, pun je samopouzdanja. Sjajno smo tempirali formu, pohvale treneru Kotlaru, i iz utakmice u utakmicu smo se dizali. Protiv Sonika smo svjesno ušli teških nogu da danas budemo top – kazao je 58-godišnjak na klupi Zadra koji je za kraj čestitao publici bez koje trofej ne bi bio moguć – čestitam igračima, stručnom stožeru i publici. Bez njih ne bismo osvojili trofej.