Hrvatska
Jusup o Megi: Ne bi pravio dramu i dizao tenzije, imamo dobro suđenje. Krenimo od sebe...

Jusup o Megi: Ne bi pravio dramu i dizao tenzije, imamo dobro suđenje. Krenimo od sebe...

Autor: Branko Tabak Photo: Marin Sušić

Nema repova

Košarkaši Zadra večeras u 8. kolu FAVBET Premijer lige u dvorani Krešimir Ćosić (20 sati, MAXSport 1, MAXtv), dočekuju Cedevitu Junior, a u nedjelju u 7. kolu AdmiralBet ABA lige Crvenu zvezdu (Arenasport 2, MAXtv).

Momčad Danijela Jusupa svojim je igrama i rezultatima nastavila tamo gdje je stala prošle sezone. Aktualni branitelji naslova državnog prvaka lideri su domaćeg prvenstva sa savršenim skorom, sedam pobjeda iz sedam susreta,. Istovremeno u ABA ligi Zadrani su nakon šest kola na 50 posto uspješnosti, uz ostvarene uvjerljive domaće pobjede protiv Mornara i Cibone, te zlata vrijednu gostujuću kod Krke.

Luka Božić i društvo bili su vrlo blizu pobjedi i u utakmici 6. kola ABA lige na gostovanju kod beogradske Mege, no domaćini su na kraju ipak slavili 91:81. Iza utakmice dosta se pričalo o sudačkim odlukama koje su zaustavile Zadrane na putu prema pobjedi. Trener Zadra Danijel Jusup ne slaže se s tom tezom:

'Prije svega moramo krenuti od sebe, a činjenica je da smo prvo poluvrijeme bili ispod svoje razine. U drugom smo se podignuli i došli u situaciju da možemo napasti pobjedu. Priča se o toj nesportskoj dosuđenoj Arijanu Lakiću. Ja ju nisam vidio kao nesportsku, ali ja sam trener. Suci su pregledali snimku, znaju što su vidjeli provjerom i što su dosudili. Ljudi rade svoj posao, a i svoj. Kao trener vidio sam loš početak utakmice koji se u konačnici odrazio na rezultat. Ne bih radio dramu oko suđenje i dizao tenzije pred susret s Crvenom zvezdom. Mi do sada ove sezone imamo jako dobro suđenje u regionalnoj ligi. Možda je ta jedna lopta nekada otišla i na našu stranu. Mi smo ti koji grade igru i put prema pobjedi i zato pozivam navijače da nas podrže u našoj igri, a sve drugo stave u drugi plan, Treba nam vjetar u leđa, kako protiv Crvene zvezde, tako i protiv Cedevite Junior i svih drugih protivnika', rekao je trener Zadra koji u četvrtak i nedjelju neće moći računati na iznimno važnog igrača Karla Žganeca koji ima problema s leđima.