Hrvatska
Jusup o ždrijebu Kupa: Očito da nismo baš najsretniji u ždrijebu

Jusup o ždrijebu Kupa: Očito da nismo baš najsretniji u ždrijebu

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar/Josip Begonja

Lani u četvrtfinalu Cibona, ove sezone Split

Košarkaši Zadra u četvrtfinalu Supersport kupa Krešimir Ćosić igrat će protiv domaćina Splita, odlučeno je na ždrijebu u Zagrebu. Final Eight na rasporedu je od 13. do 17. veljače, a završnicu su uz Zadar i Split osigurali Cedevita Junior, Dinamo Zagreb, Dubrava, Cibona, Kvarner 2010 i Vrijednosnice Osijek.

Utakmica Splita i Zadra je posljednja u rasporedu i igra se u srijedu 14. veljače u 20 sati. Nakon završetka četvrtfinala priredit će se novo izvlačenje i odrediti polufinalni parovi.

– Istina je da je u ranoj fazi završnice Kupa sukob dva velika rivala, ali jedan od njih je ipak prošle godine osvojio prvenstvo Hrvatske, a vidjet ćemo i kako će to biti ove godine. Ne znam na kome je pritisak, ali utakmica će sigurno biti otvorena do zadnje minute, komentirao je nakon izvlačenja sportski direktor KK Zadar Denis Pleslić.

Pogled na raspored pokazuje da je ova utakmica „finale prije finala“. No na putu do osvajanja Kupa treba pobijediti najbolje, svejedno u kojoj fazi natjecanja.

– Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika, slično kao i lani, domaćina u prvom kolu. Očito da nismo baš najsretniji u ždrijebu, ali što je tu je, naše je da radimo, borimo se i damo svoj maksimum, kaže trener Zadra Danijel Jusup.