Hrvatska
Jusup: Ostao sam s dvije noge na zemlji, znao sam da ono što radim, radim pošteno

Jusup: Ostao sam s dvije noge na zemlji, znao sam da ono što radim, radim pošteno

Autor: bb.hr BB.hr Photo: KK Zadar

Zadar je moj klub, ja i obitelj dajemo sve za Zadar.

Danijel Jusup, trener Zadra: Ovo je bila 77. utakmica u sezoni, ne znam koliko smo dobili, koliko izgubili. Ove dvije zadnje su bile vrhunske, kad bih opisivao svoje momke rekao bih da su najbolji kad je najpotrebnije. To pokazuje koliko je bila važna selekcija karaktera. Mnogi su ih prije dvije godine dočekali ih sa skepsom, ali evo dvije godine dominiramo Hrvatskom,  osvojili smo prvenstvo i kup, imamo MVP-a ABA lige i prvenstva, najboljeg trenera ABA lige. Moramo ostati skromni, proveseliti se i gurati dalje.

Imate i drugih momčadi koje imaju kvalitetu, ali ona se ne manifestira u ključnim utakmicama. Ova momčad odigra najbolje kad je najpotrebnije, uz kvalitetu koju imamo. Na treningu prije četvrte utakmice razgovarao sam s Božićem, rekao mi je „ne dolazi u obzir da izgubimo“. Povukao nas je, to mogu samo najbolji.

Teže je obraniti naslov, nego osvojiti, ja sam prvi put obranio u karijeri, nisu to samo prazne riječi. Kad si gore svi te žele rušiti, doći na tvoje mjesto. U dvije godine nisam imao nego tjedan dana godišnjeg odmora. Čim je završila sezona počeo sam slagati momčad. Stvari su došle na svoje, znate kakav sam status imao i u vrhuški gore i od dijela novinara. Ostao sam s dvije noge na zemlji, znao sam da ono što radim, radim pošteno, vrijeme je pokazalo kakva me nepravda pratila, neka oni žive s time, ne želim da me prate. Ja sam se ovdje rodio, Zadar je moj klub, ja i obitelj dajemo sve za Zadar.

Kad je lani završila sezona, Aco (Lakić) je rekao „samo moramo nastaviti“. Tijekom sezone sve više sam kužio što je želi reći. Mi smo nastavili, slavili smo, ali radili i ponašali se isto kao da nismo osvojili. Ako nas zdravlje posluži, nadam se da ćemo nastaviti raditi.

Karlo Žganec: Iscrpljujuća serija, dvaput smo se vraćali iz minusa, napravili su brejk. Pred punom dvoranom odigrali smo vrhunsku utakmice i na kraju zasluženo uzeli naslov. Prošle godine smo ušli kao undergdogs, dobili smo prvu utakmicu pa su oni pet puta dobili, imali su prednost domaćeg terena. Ove godine prvu utakmicu smo premlako ušli, bili smo previše samouvjereni, skupili smo se, mislim na naš karakter, uspjeli smo vratiti u Zadar. Znali smo da pred punom dvoranom ni puno boljim ekipama nije lako. Bili smo mentalno jaki i odigrali vrhunsku utakmicu.

Slaven Rimac, trener Splita: Čestitam igračima i treneru Zadra. Zadar je jako odgovorna momčad, možda su u ovakvim utakmicama s kraćom rotacijom ali svaki igrač zna svoju ulogu. Danas su dominirali, propustili smo priliku u četvrtoj utakmici koja ja bila pad na psihološkom planu, možda smo previše htjeli. Teško je u Višnjiku, iz mog iskustava kao igrač a kasnije i trener, moraš biti mentalno spreman i imati veću kvalitetu, nije lako ni igračima ni sucima. Čestitam Zadru još jedanput, zaslužena pobjeda.

Dosta stvari nam je išlo mimo ruke. Jako puno igraju leđima prema košu, utjerali su nas u bonus, ne bih da me se krivo shvati, znam koliko je zahtjevno za suce, ne bih htio ni sad, činjenica da nije lako igrati. S aspekta ekipe kad te nabiju dolje, kad si u bonusu, teško se braniti. Probali smo sa zonom,  dala nam je rezultata, opet je bio problem skok. U trećoj četvrtini krenu s tricama 6-6, bili su puno raspoloženiji, napunili su se samopouzdanjem u toj četvrtoj utakmici, nismo imali mentalne snage da se tome odupremo.

Zadovoljan sam sezonom, mirno ću spavati, znam koliko sam radio s igračima, skautirao, potpuno miran ću se odmarati.

Mate Kalajžić: Čestitam Zadru na naslovu. Bezveze je što se priča o sucima, svaku utakmicu u ovoj seriju bolja momčad je pobijedila, Zadar je postavio svoj ritam od početka, ponijela ih je publika, ušli su sa šest skokova au napadu, znamo da to ne smijemo dopustiti. Razigrali su se, ulazili su im šutevi i nismo imali više što tražiti.