Hrvatska
Jusup: Pa tko će platiti kartu da te gleda, ako te vidi da noćariš i piješ navečer u gradu

Jusup: Pa tko će platiti kartu da te gleda, ako te vidi da noćariš i piješ navečer u gradu

Autor: 24 sata

Publiku treba zaslužiti, dovući svojim radom i kvalitetnim igrama.

- Ovo mi je najdraži osvojeni Kup! Zbog okolnosti, zbog svega s čim sam se borio ove sezone. Fizička priprema igrača bila je upitna... Sve sam ponovno morao presložiti - izjavio je trener Zadra Danijel Jusup za 24 sata nakon osvojenog Krešinog kupa. 

-  Baš je bilo emotivno, ali bilo je emotivno i 1998. kad sam sa Zadrom osvojio prvi Kup. Imam osjećaj da se danas malo izgubila ta emocija, da nam nedostaje sportske kulture. Ne mislim tu na publiku. Publiku treba zaslužiti, dovući svojim radom i kvalitetnim igrama. Pa tko će platiti kartu da te gleda, ako te vidi da noćariš i piješ navečer u gradu - objašnjava Jusup pa dodaje:

- Zbilja se nadam da će nam ovaj osvojeni trofej, prvi nakon 12 godina, dati poticaj za nastavak sezone. Prije par godina bio bih siguran da će taj rezultat dobro utjecati na igrače, ali sad... Naši igrači moraju poraditi na sebi. OK, nekad struka može pogriješiti i dovesti nekog igrača lošije kvalitete, ali ne mogu mi svi u 10. mjesecu biti nespremni. Pa jesi li sportaš ili nisi!? Baš te 1998. nisam uopće morao trošiti vrijeme uvjeravajući ih u njihove mogućnosti. Sad se "ubijem" dok im objasnim neke stvari.

   'Otjerali su sposobne ljude'

Jusup nije dopustio da ga obuzme euforija. Detektirao je u čemu je problem, ne samo u Zadru, nego općenito u hrvatskoj košarci.

- Stavite našeg Uljarevića i bilo kojeg beka, recimo, FMP-a da ispale 100 trica. Stavljam ruku u vatru da će ga Uljarević dobiti, ali što to znači. Pa nije u košarci bitna samo vještina. Bitna je i psihološka priprema, način ponašanja. Dugo godina inzistirao sam na tome pa sam ispao crna ovca u našoj košarci. Prozivali su me jer sam htio da su igrači uredno ošišani i odjeveni, da izgledaju kao sportaši. Nemamo u košarci više entuzijasta kao nekad, otjerali su ih. Pametni ljudi, ne žele se više baviti s tim, a da nemaju potporu sustava. Vjerujte mi, ima u Hrvatskoj i većih stručnjaka od mene, a daleko su od košarke - poentirao je trener Zadra.