Hrvatska
Jusup pozvao na koncentraciju protiv „mlađeg brata“ i otkrio detalje o ozljedi Ivanova

Jusup pozvao na koncentraciju protiv „mlađeg brata“ i otkrio detalje o ozljedi Ivanova

Autor: Paulo Sarić

Puntamičani su u prva dva susreta pokazali da nisu „plitak potok“.

Desetak dana nakon osvajanja Kupa „Krešimir Ćosić“ košarkaši Zadra vraćaju se u natjecateljski pogon. Uoči završnice ABA lige gdje im se šanse za ostanak među regionalnom elitom mogu svesti na biblijsku izreku: „Lakše je devi kroz iglenu ušicu proći, nego bogatašu ući u kraljevstvo Božje“, Zadrani su tu, nemojte se zavaravati, deva; valja odraditi i obvezu u domaćem prvenstvu u kojem se Jusupovi momci bore za prvu poziciju uoči trećeg kruga natjecanja koja donosi jedno domaćinstvo više, što će, smatraju u zadarskom klubu, biti od velike pomoći u osiguravanju „jedinice“ pred početak doigravanja.

Nakon kupa sam dao igračima par dana slobodno, nakon čega smo nastavili s radom. Po meni smo napravili osam dobrih treninga – kazao je u najavi današnjeg susreta trener Danijel Jusup.

Nažalost, da ne bude sve idealno pobrinula se ozljeda kapetana Ive Ivanova koji bi mogao propustiti čitavu završnicu ABA lige, a Zadranima na ruku ne ide ni desetodnevni dopust najboljeg strijelca i jednog od junaka finala Krešinog kupa Bryona Allena koji se tek jučer vratio u Donatov grad.

Ruptura je nešto manja od centimetra. Uobičajena pauza je dvadesetak dana, plus-minus dva ili tri dana. Ozlijedio se u četvrtak, pa računajte – dodao je 58-godišnji stručnjak i otkrio kako je ostao bez svog stožernog igrača – bizarna stvar. Išao je pokupiti loptu, sagnuo se i otišla je zadnja loža. No, on se i puno troši. Neću reći da je to bilo za očekivati, ali nema on više 20 godina. To je sport. Moramo se stisnuti i odigrati najbolje što možemo s onim što imamo. Bez puno kukanja i priče.

Sonik Puntamika se trenutno nalazi se na devetoj poziciji HT Premijer lige te im je u mislima lov na posljednje mjesto koje vodi u doigravanje. „Mlađi brat“, kako mu u Zadru tepaju, daleko je od bezopasne momčadi, što je, uostalom, i potvrdio već dva puta ove sezone, pa bi valjalo s punim angažmanom ući u večerašnji dvoboj.

Nezgodni su. Igru baziraju na šutu za tri poena, visoki su i mogu te kazniti. Radi se o momčadi koju moraš respektirati, tim više što imaju dva igrača koji su lani igrali ABA ligu. Moramo biti koncentrirani, jer čovjek se vrlo brzo posklizne ako ne uđe sto posto u susret, tim više što Puntamika ima potrebnu kvalitetu da to kazni.


FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Izostanak Ivanova za sobom veže i korekcije u sustavu igre dalmatinskog abaligaša. Kapetan je jedini igrač koji je bio u stanju kreirati iz igre leđima, pružajući prijeko potrebnu dubinu napadima svoje momčadi.

Moramo biti svjesni onoga što nam Ive nosi i bez čega u ovom trenutku ostajemo. No, s druge strane se obično nešto otvori i netko drugi nešto donese. Nadam se da će i ovaj put biti tako ­– vjeruje najtrofejniji trener u povijesti KK Zadar koji se ne namjerava oslanjati samo na trostruko brojniju vanjsku liniju – teško je samo igrati izvana. Moramo naći način da dobijemo unutarnju igru. Već imamo neke ideje.

Da njegovu momčad ne očekuje „šetnja parkom“, svjestan je i mladi Karlo Uljarević koji bi večeras mogao dobiti veću priliku, imajući u vidu recentni povratak Allena i Mavre u momčad.

Mislim da će biti teška utakmica. I prethodne dvije su bile teške. Mi smo pobijedili, ali oni su pokazali da su kvalitetna ekipa i da znaju igrati košarku. Dat ćemo sve od sebe. Pripremali smo se i nadam se da ćemo to i pokazati – rekao je mladi Osječanin koji u prvom susretu današnjih suparnika igranom krajem studenoga u Jazinama nije imao svoju večer, ubacivši samo četiri poena.

Danas je idealna prilika za popravak dojma.

Utakmica se igra u Krešinom domu, s početkom u 19 sati.