Hrvatska
Jusup prije dalmatinskog derbija na Gripama: Moramo biti koncentrirani

Jusup prije dalmatinskog derbija na Gripama: Moramo biti koncentrirani

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar

Derbi kola - i više od toga.

Košarkaši Zadra sutra u 6. kolu Lige za prvaka HT Premijer lige gostuju kod Splita. „Žuti“ su ove godine „crna mačka“ za momčad Danijela Jusupa  – nakon prve pobjede u Splitu u listopadu, slijedila su dva poraza u AdmiralBet ABA ligi i dva u domaćem prvenstvu, od kojih je posebno bolan bio onaj posljednji, prije nepunih mjesec dana, kada je Shorter 13 sekundi prije kraja, nakon brojnih promašaja iz igre i slobodnih bacanja zadarskih igrača, zabio za praktički prvo vodstvo u utakmici. Zadar nije dobro iskoristio preostalo vrijeme te su bodovi otišli u Split.

–  Oni će pred svojim navijačima sigurno biti motivirani kako bi se vratili u pobjednički trak. Tri puta su nas pobijedili na Višnjiku, svaki put u neizvjesnoj utakmici, što govori da moramo biti koncentrirani, vidjeti u kojim smo stvarima griješili. Nastojat ćemo nametnuti svoj ritam, iz kojega ćemo, nadam se, doći u šansu za povoljan rezultat, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Nije Split u sjajnoj situaciji, izgubio je protiv Cedevite Junior i Cibone te se nada da će sutra prekinuti rezultatsku krizu. Najteži zadatak Zadranima je „detektirati“ što bi trebalo promijeniti, posebice nakon prošlog poraza, u kojemu su većim dijelom utakmice bili bolji suparnik.

– Nema nepoznanica između nas i Splita, praktički smo svaku utakmicu odigrali na jedan ili dva posjeda. Zadnji put na Višnjiku stvarno smo nemoguće izgubili, odigrali glupo završnicu i dali im pobjedu u ruke, iako smo veliku većinu susreta igrali dobro. Na tom tragu treba nastaviti, znamo kako treba igrati s njima, samo trebamo u završnici biti pametniji nego do sada. U dobrom smo ritmu i vjerujem u našu pobjedu, poručuje kapetan Marko Ramljak.

Ako Zadar pobijedi odvojit će se za dvije pobjede od Splićana te će se u posljednja četiri kola s Cibonom boriti za startnu jedinicu u play offu.

Susret se sutra igra od 20 sati uz prijenos na Sportskoj televiziji.