Hrvatska
Jusup: U hrvatskoj košarci zanima me samo jedna pozicija, ali očito je da je godinama ne mogu dobiti

Jusup: U hrvatskoj košarci zanima me samo jedna pozicija, ali očito je da je godinama ne mogu dobiti

Autor: Sport 023 Photo: KK Zadar - Zvonko Kucelin

Ljubazno se zahvalio Repeši na ponuđenom mjestu u Stručnom savjetu

Početkom tjedna Jasmin Repeša, sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza, predložio je kandidate za ponovno formiranje Stručnog savjeta za mušku košarku, za koje je kazao kako imaju košarkaško ime i prezime i istovremeno tu žele i biti. Članovi Upravnog odboda HKS-a jednoglasno su izglasali Stručni savjet kojega čine: Josip Sesar, Slaven Rimac, Damir Mulaomerović, Velimir Perasović, Dražen Anzulović, Žan Tabak, Veljko Mršić, Tomislav Mijatović, Dario Gjergja, Davor Kus, Rok Stipčević i Krunoslav Simon.

Logično je bilo zapitati se zašto na tom popisu nema i najboljeg trenera na domaćoj košarkaškoj sceni Danijela Jusupa. Evo što je o toj temi za Sport 023 kazao sam trener aktualnog prvaka Hrvatske.

- Bio sam u kontaktu s Jasminom Repešom i on je htio da budem član Stručnog savjeta. Međutim, zahvalio sam mu se na tome što me se uopće sjetio i odbio sam tu ponudu - rekao je Jusup pa dodao.

- U ovom trenutku se doista ne vidim na toj poziciji. Mene u hrvatskoj košarci zanima samo jedna pozicija, međutim, očito tu jednu već dugo godina ne mogu dobiti. U Stručnom savjetu sam bio već nekoliko puta, tako da jednostavno ne vidim što bih ja tu mogao drastično promijeniti - istaknuo je trener Zadra.

Jasno je da je Jusup aludirao na poziciju izbornika seniorske reprezentacije, na kojoj je trenutačno Josip Sesar, trener Dinama, današnjeg Zadrovog protivnika u prvenstvu Hrvatske. Večerašnja utakmica u Krešinom domu, koja počinje u 17 sati, svakako će biti zanimljiva i s trenerskog aspekta.

Standings provided by Sofascore