Hrvatska
Jusup upozorava na izgubljene lopte, Sesar se nije pojavio na pressici

Jusup upozorava na izgubljene lopte, Sesar se nije pojavio na pressici

Autor: BB.hr Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Izjave nakon utakmice Zadar-Dinamo

Nakon pobjede Zadar u prvoj utakmici doigravanja protiv Dinama 83-68 održana je Press konfekcija na kojoj se nije pojavio trener zagrebačke momčadi Josip Sesar.

Umjesto njega pred novinare je stigao pomoćni trener Stipe Čubrić koji je na pitanje zadarskih novinara o razlozima Sesarovog izostanka rekao kako glavni trener ima neke privatne obveze.

'Zbog čega je onda produžavao utakmicu'? bilo je sljedeće pitanje koje je aludiralo na dva time-outa koje je trener Dinama pozvao u završnoj minuti kada je pitanje pobjednika bilo riješeno.  Između toga jedan time-out je pozvao i trener Zadra Danijel Jusup no, iako je publika to od njega tražila, a on ima na raspolaganju još jednu minutu odmora, jasno je signalizirao prema tribinama da posezati za takvim potezom nema smisla.

'To ćete morati pitati njega u Zagrebu', odgovorio je Čubrić na novinarsko pitanje.

Što se tiče samih komentara na utakmicu oni su glasili ovako:

Danijel Jusup, trener Zadra: Očekivali smo ovakvu utakmicu, znali smo da će biti čvrsta, s puno kontakta, bili smo spremni. Nisam zadovoljan s ulaskom u  utakmicu, nismo u početku prezentirali ono što smo dogovorili, bilo smo spori i uspavani. Imali smo zaostatak od 9 razlike, što nije bilo dobro. Zaustavili smo njihovu tricu i skok, ali imali i 20 izgubljenih lopti, što je puno. Ako mislimo i dalje pobjeđivati, morat ćemo taj broj izgubljenih lopti smanjiti. Nadam se da ćemo se i dalje veseliti.

Dario Drežnjak: Velika pobjeda u bitnoj utakmici. Bilo je teško, dosta košarkaške tučnjave, igrale su se čvrste obrane. Imali smo malo lošiji start ali nije nam dugo trebalo da se vratimo u igru, podigli smo energiju i razinu obrane, zaustavili smo njihov šut za tri poena, koji nam je bio problematičan u sezoni. Činilo mi se smo mi držali intenzitet i na kraju pali, ali tek pri većoj razlici, dok su oni pali, za što je zaslužna naša fizička spremnost.

Stipe Čubrić, pomoćni trener Dinama-Zagreb: Dobro smo otvorili utakmicu, unijeli nervozu u redove Zadra. Držali smo se plana i svega što smo se dogovorili tijekom pripreme, ali Zadar je dokazao da je dobra momčad. Imali smo problema u trećoj četvrtini, pogriješili smo na low post, izgubili lopte, imali su lagane poene i razigrali se kroz dobro trčanje i šutove, pogotovo Drežnjak koji je izvrsno gađao. Božić je bio na svojoj razini i teško je igrati protiv takve momčadi. Imamo puno prostora za napredak, čeka nas dan odmora i dobra priprema za četvrtak. Vjerujem da možemo u Zagrebu odigrati dobru utakmicu, dignuti glavu gore i pripremiti se.

Hrvoje Garafolić: Čestitam Zadru na pobjedi, Imali smo dobar ulazak, držali smo se nekog plana. Nažalost nismo uspjeli privesti poluvrijeme s vodstvom, iako smo bili al pari. Imali smo rupu u trećoj četvrtini koja nas je koštala pobjede. To je usmjerilo utakmicu i na kraju nismo uspjeli. Iako je Zadar kvalitetniji, uvjereni smo da možemo igrati s njima i vjerujemo da pred svojom publikom možemo dobiti i vratiti seriju u Zadar. Imamo jako dobra tijela i možemo parirati, ali mora biti puno više koncentracije u obrambenom skoku.