Hrvatska
Jusup upozorio kako jedan igrač nije primio plaću od kolovoza, Gunjević poručio da mora otvoriti obrt

Jusup upozorio kako jedan igrač nije primio plaću od kolovoza, Gunjević poručio da mora otvoriti obrt

Autor: Z.D. Photo: Tomi Burčul/057info

Trener se boji da će se nastavak takvog odnosa odraziti na rezultat, direktor odgovorio priopćenjem

Direktor KK Zadar David Gunjević reagirao je priopćenjem na navode trenera Danijela Jusupa izrečene na konferenciji za medije ususret dvjema domaćim utakmicama (Gorica, Budućnost) o neisplati plaća igračima.

- Radi javnosti, ali i mira uoči nadolazećih utakmica želim se osvrnuti na današnju pressicu trenera Jusupa uoči utakmica s Goricom i Budućnosti.

Problemi našeg Kluba s dobrim rezultatima nisu nestali i točna je informacija kako neki igrači seniorske momčadi nisu primili plaće. Razlog je taj što nisu riješili svoj pravni status, odnosno nisu otvorili obrte. Kako nisu ispostavili fakture, nemamo ih na osnovu čega platiti. Sličnu problematiku smo imali i s Justinom Carterom na kraju prošle sezone.

Ove godine želimo uspostaviti reda u računovodstvu i sve što se odrađuje mora imati zakonsku osnovu. Nadam se da će to biti riješeno u narednim danima, ali na neke stvari jednostavno ne možemo utjecati, poručio je Gunjević.

Zadrani se u srijedu s početkom u 19 sati 8. kolu HT Premijer lige sastaju s Goricom, a u 7. kolu AdmiralBet ABA liga u 18 sati s ekipom podgoričke Budućnost.