Hrvatska
Jusup: Uvijek je isto s Alkarom, nezgodno, tu je i naš Matulina...

Jusup: Uvijek je isto s Alkarom, nezgodno, tu je i naš Matulina...

Autor: Luka Perić Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Poseban dan - povijesni dan - podiže se zastava za osvojeni naslov prvaka

Košarkaši Zadra sutra u Dvorani Krešimir Ćosić kreću u obranu naslova hrvatskog prvaka. Skoro četiri mjeseca nakon posljednje utakmice FAVBET Premijer lige, majstorice u kojoj je Zadar pobijedio Split, domaće loptanje vraća se pod obruče dvorane na Višnjiku, što će biti prilika i da se pod njezine svod podigne još jedna zastava s osvojenim naslovom.

U odnosu na prošlo godinu zadarska svlačionica dosta je promijenjena, otišao je najbolji igrač hrvatske lige Luka Božić, no uz kostur momčadi koji čine Marko Ramljak, Karlo Žganec i Lovro Mazalin pojavila su se neka druga zanimljiva lica zadarskim navijačima. Velika su očekivanja od Amara Gegića, Vladimira Mihailovića, starosjedioca Krševana Klarice, povratnika Dominica Gilberta… Unatoč respektu prema momčadi koja u prvom kolu dolazi, a to je sinjski Alkar sa svojim vjernim Maliganima, navijači očekuju pobjedu.

– Alkar je uvijek nezgodan, tvrda momčad protiv koje se mora igrati koncentrirano da bi se pobijedilo. Moramo od prvih minuta odvesti utakmicu u smjeru koji nama odgovara, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Izvan momčadi i dalje je ozlijeđeni Mate Kalajžić, a svi drugi trebali bi biti spremni za utakmicu. S druge strane nema najavljenih izostanaka, a dosta je nepoznanica oko igrača koji su im se priključili za ovu sezonu, pogotovo stranaca.

– Uvijek je isto s Alkarom, imaju nekoliko svojih igrača, dvojicu stranaca, zatim je tu i Maksim Matulina, koji je bio s nama dvije sezone, došao je Svoboda iz Škrljeva, priključio im se Ivan Kučan… Morat ćemo biti pravi, kaže Jusup.

Utakmica se igra u subotu od 18 sati u Dvorani Krešimir Ćosić, uz izravan prijenos na HKS TV. Ulaznice za utakmicu možete nabaviti već sad putem linka entrio.hr/brand/kk-zadar.


Standings provided by Sofascore