Hrvatska
Jusupov povratak na Višnjik

Jusupov povratak na Višnjik

Autor: Branko Tabak

Bivši trener Zagreba i Zadra s tribina popratio njihov susret.

Svega nekoliko stotina gledatelja pratilo je u dvorani Krešimira Ćosića susret drugog kola HT Premijer lige između Zadra i Zagreba. Među njima bio je i dojučerašnji trener Zagreba Danijel Jusup koji se nakon pet godina suradnje razišao s klubom iz Trnskog.

A kako i ne bi bio kada su na Višnjiku igrale dvije njegove ljubavi, u obje ekipe igrači koje je stvarao i na čiji je talent i volju nadograđivao svoje znanje.

Jusup je trenersko ime stekao kao trener KK Zadar. Tako je 1998. godine s matičnim klubom osvojio Kup Krešimira Ćosića. Pet godina kasnije doveo je Zadar do naslova pobjednika regionalne lige koja je tada nosila ima Goodyear liga. Iste godine Zadar je osvojio i Krešin kup.

Poput mnogim Jusup ima svoje kritičare i pobornike, a najveći broj onih koji cijene njegov rad i stručnost su igrači koje je trenirao. Posljednji primjer je Tomislav Ružić koji je preko Facebooka objavio svoj odlazak u igračku mirovinu. Istom se prilikom zahvalio Jusupu kao treneru od kojeg je najviše naučio i čije je savjete koristio kroz sezonu.