Hrvatska
Kad igraju Alkar i Furnir pobjeđuju gosti, Dubravaši na putu prema gore

Kad igraju Alkar i Furnir pobjeđuju gosti, Dubravaši na putu prema gore

Autor: KK Alkar Photo: AB foto digital

Isključen Lovre Bašić

Praksa stvorena u zadnje dvije sezone da kada igraju Alkar i Furnir uvijek dobiva gost, nastavila se i u utakmici istih rivala igranoj u Sinju. Furnir je bio bolji u prvom poluvremenu i završnoj četvrtini što je bilo dovoljno za relativno sigurnu pobjedu 84:76.

Početak utakmice pripao je Alkaru koji je uz dva dalekometna ubačaja poveo 10:5. I stao. Furnir je potom ušao u ritam i zahvaljujući Hollingsworthu napravio seriju 12:0 za preuzimanje vodstva i, u konačnici, višak od 6 koševa na isteku prve dionice (21:15).

I to sve bez dalekometnih ubačaja. A kada je i to krenulo u drugom periodu Šarinova momčad brzo je otišla na dvoznamenkastih 11 koševa razlike. Alkar je tada promjenio obrambenu formaciju u zonsku što je dalo rezultata jer se bijeli sastav serijom 9:0 vratio gotovo u egal. Ipak, Furnir je uspio zaustaviti nalet domaćih, pri  čemu vrijedi istaći dalekometnu trojku Paponje na isteku napada za plus pet. Isti rezultatski razmnak bio je i  na poluvremenu (36:41).

Nakon povratka s odmora uslijedio je najbolji Alkarov period na utakmici. Serijom dalekometnih ubačaja Bašića, Svaline i Jukića domaći su poveli 54:48 u 26. minuti (54:48). Pokazat će se kasnije da je to bila najbolja prilika domaćih da uvedu utakmicu u željene vode. No serija loših napadačkih i obrambenih reakcija omogućila je dobrim dubravašima da anuliraju zaostatak i okončaju ovaj period sa tri koša viška (58:61).

Dobro otvaranje završne dionice, u čemu su pomogle dvije trojke Kuzmanovića i polaganje odličnog Hollingswortha, odvelo je Furnir na devet koševa razlike u 33. minuti. Kada su gosti četiri  minute prije kraja uvećali prednost na 13 koševa, činilo se da je konačna pobjeda stvar rutine. No domaći se nisu dali i na dvije minute do kraja smanjuju na minus sedam. Potom imaju i napad koji završava dosuđenim flopingom pa potom isključujućom tehničkom greškom Bašća i tu je definitivno bio kraj dileme o pobjedniku ove utakmice.

Kod Furnira prvo ime Hollingsworth koji je ubacio 29 koševa i imao 9 skokova, a vrlo zapažen je bio Bošnjak sa 21 košem.

Takve učinke nije imao nijedan igrač Alkara. Iskusniji Polutak i Bašić (9 asistencija) ubacili su njaviše (17 odnosno 15 koševa), no više su se svidjeli mladci Jukić i Putnik, autori 13 odnosno 12 ubačaja.

KK Alkar 

Foto:Ab foto