Hrvatska
Regija
Kada neće Cibona i Zadar, hoće Split

Kada neće Cibona i Zadar, hoće Split

Žuti slavili protiv FMP-a

U povratku ABA lige na Gripe nakon skoro osam godina Split je ostvario pobjedu protiv FMP-a od 86:71 (18:22, 24:17, 21:12, 23:20). "Žuti" su imali problema u prvoj četvrtini, ali kad su se priviknuli na čvrstinu krenula je momčad Ivice Skelina u pohod po pobjedu. Ključni trenutci zbili su se u trećoj četvrtini kada je FMP u potpunosti razbijen. Marko Luković postigao je 20 poena, imao 8 skokova, Blaž Mesiček je uz 6 asistencija ubacio 17 poena, Pavle Marčinković (5 skokova) i Sani Čampara (6 asistencija) dodali su po 12 poena. Bila je to pobjeda cijele momčad Splita, "Žuti" su pokazali timski duh i pokazali da neće biti prolaznici u ABA ligi.

- Ponosan sam na svoje igrače s obzirom na sve nedaće, ozljede, probleme, kasno smo se i skupili. Odigrali smo pametnu utakmicu u napadu, u obrani to može biti još i bolje. Svaka pobjeda u ovoj konkurenciji nam je uspjeh, zato je ponos još i veći. Da smo bolje kontrolirali skok utakmica bi i ranije otišla na našu stranu. Najviše moramo raditi na zagrađivanju i na skoku, a najzadovoljniji sam strpljivošću u napadu. Ova pobjeda nam puno znači, putokaz nam je za dalje. Imamo mladu momčad što nitko ne ističe - rekao je Splitov trener Ivica Skelin.

Split: Perković 7, Rebić, Gizdavčić, Perasović 3, Marčinković 12, Perkušić, Šarić 1, Bajo 8, Čampara 12, Vranković 6, Luković 20, Mesiček 17