Hrvatska
VIDEO: Kada Šibenčanin reže mrežicu nakon naslova Zadra... „Nitko nije mogao dočekati ovaj dan“

VIDEO: Kada Šibenčanin reže mrežicu nakon naslova Zadra... „Nitko nije mogao dočekati ovaj dan“

Autor: Paulo Sarić

Svi su, od prvog do zadnjega, dali ruku u velikoj pobjedi Zadra.

Koliko mu je pobjeda značila najbolje se vidjelo nakon završetka utakmice kada je u ruke uzeo škare i na ramenima Jana Palokaja krenuo rezati mrežicu zapadnog koša Krešinog doma. Suvenir i podsjetnik na veliki trofej.

Krenuo je Martin Junaković u prvoj petorci i na samom počeku šuterskim dionicama držao Zadrane glavom iznad vode u trenucima kada je prijetilo da se Cibona rano odvoji na dvoznamenkastu razliku.

Tko zna što bi bilo da se to umjesto pred odlazak u svlačionice dogodilo na samom početku susreta.

U nastavku su Zadrani ubacili u brzinu više i na krilima nekoliko dobrih obrambenih reakcija Bryona Allena i napadački nadahnutog Mavre stigli do velikog preokreta i sedmog naslova pobjednika Kupa „Krešimir Ćosić“.

Znali samo da neće biti lako. Na kraju krajeva, bez obzira na našu publiku, kada protivnička momčad vidi ovu atmosferu uvijek ima dodatni motiv – kazao je nakon utakmice Martin Junaković koji nije mogao dočekati finale i okršaj s Cibonom – otkad je završila utakmica protiv Splita, čekali smo ovaj dan. Nitko nije mogao dočekati... Drago mi je što smo osvojili trofej, pogotovo pred ovoliko ljudi. Prezadovoljan sam!


Ukradene lopte Allena, trice Gilberta, polaganja Ivanova... Sve to okrunjeno minijaturama Dominika Mavre koji je na koncu proglašen najkorisnijim igračem završnice Krešinog kupa.

Prava momčadska pobjeda.

Činjenica je da je Mavra na minus deset napravio par vrhunskih poteza, izvukao utakmicu i doveo ju u egal. No, svi smo, od prvog do zadnjega, dali svoju ruku. Mavra je iskočio kao pojedinac i drago mi je da je – dodao je 26-godišnji Šibenčanin, obećavši da će ludo proslaviti prvi trofej Zadra nakon gotovo dvanaestogodišnje pauze.