Hrvatska
Kada Split u Rijeku dođe dan ranije: Alene ča se igra neka utakmica?

Kada Split u Rijeku dođe dan ranije: Alene ča se igra neka utakmica?

Autor: Duje Jurić

Žuti su ozbiljno shvatili gostovanje kod Škrljeva.

Prošetao Škrljevom u kasno poslijepodne legendarni tajnik košarkaškog kluba Adria Oil Škrljevo Alen Miculinić, za prijatelje „generalni sekretar“, kad ga ispred marketa, jer caffe bar u centru mjestu Delfin ne radi zbog epidemioloških mjera u Primorsko-goranskoj županiji, sretne susjed Ive. Alene ča se igra neka utakmica? Sad sam bio na Mavrincima ispred dvorane i vidim stiže autobus splitskih registracija, kad iz njega izlaze igraći Splita, a naših nema nigdje.

Eto i to su Zeleni dočekali! Abaligaš Split došao dan ranije u Rijeku i ne samo to, već su zatražili i termin za trening, kako bi se priviknuli na dvoranu.

U redovima Adria Oil Škrljeva sve misli su okrenute zaostaloj utakmici 27. kola HT Premijer lige koja se u četvrtak, 22. travnja sa početkom u 18 sati igra u sportskoj dvorani na Mavrincima. Zeleni su svjesni snage Žutih, koji su se jučer lako obračunali sa Sonik Puntamikom, pobijedivši je 35 razlike. U oba ovosezonska susreta Zelenih i Žutih razlika nije bila tako velika. U onom Splitskom bilo je plus 10, a onom na Mavrincima plus 12 za Split.

Najbolji poznavatelj Splita je njihov dojučerašnji igrač, stasiti Solinjanin Ivan Vrgoč, koji je prošlo ljeto preselio na Škrljevo i postao standardni član prve petorke Zelenih. „Split je jaki protivnik. Otegotna im je okolnost da igraju svaki drugi dan. Mi nemamo što izgubiti, ali puno možemo dobiti. Vratili su nam se Adnan Arslanagić i Fran Pilepić, pa nam je rotacija sad veća. Treba pokušati dobiti, jer pobjeda donosi peto mjesto.“ Uz Vrgoča još jedan bivši Žuti nosi zeleni dres, a to je Mario Rajčić.

Što mogu Zeleni protiv Žutih, pitaju se najzagriženiji navijači Škrljeva, koji uz kavu za van na benzinskoj pumpi generalnog sponzora kluba u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu „sanjaju“ peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici? Što bi dali da možemo sutra u dvoranu? Da nije Korone, tražila bi se karta više, uglas govori više njih, a pouzdano znam da su trojica od njih pet, već više godina vlasnici godišnje pretplatne karte KK Adria Oil Škrljevo. „Preostaje nam kao i dosad gledati sliku na HKS TV-u i slušati prijenos na Radio Korzu“, prokomentirao je jedan od okupljenih.